Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Karatisti Male Subotice pohvalili se najnovijim uspjesima

Datum objave: 21. ožujka 2014.

karatisti nas

Karate je sport koji u Međimurju okuplja veliki broj sportaša, a zahvaljujući rezultatima koje naši karat-isti godinama postižu na natjecanjima u domovini i svijetu ulazi među naše najtrofejnije sportove. Uspješnih karate klubova je mnogo, a predstavnike jednog od njih, Karate kluba Mala Subotica u petak su primili župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović.

Neposredni povod bili su odlični rezultati koje su postigli na Državnom prvenstvu za učenike i mlađe kadete, koje je prije dva vikenda održano u Nedelišću. Karatisti iz Male Subotice osvojili su dva prva i dva treća mjesta, a ekipno su druga najbolja ekipa u Hrvatskoj u kategoriji učenika.

Čestitajući im na posljednjem, ali i svim ranijim uspjesima, župan Posavec kazao je da je sport uvijek bio odličan promotor naše županije, ali i pokazatelj koliko skrbimo o mladima te potičemo aktivan i zdrav način života. Karate kod nas ima masovnost i dugu tradiciju, koja se unatoč skromnim sredstvima koja taj sport dobiva iz javnih i privatnih izvora, razvija, napreduje i postiže rezultate. Međimurska županija uvijek će podržavati, financijski i organizacijski potpomagati sve takve aktivnosti, tako da su i za karate u Županiji uvijek otvorena vrata, rekao je župan.

Zahvaljujući se na prijemu, predsjednik kluba Vladimir Logožar i trener Tomislav Magdalenić istaknuli su da su ovo najbolji rezultati koje su postigli od osnutka, te da uspijevaju zahvaljujući ljubavi i entuzijazmu. Od Županije očekuju pomoć kod organizacije turnira koji će se 3. svibnja održati u školskoj dvorani u Maloj Subotici.

Karate kub Mala Subotica osnovan je 2006. godine, ima 35 članova od 7 do 18 godina koji postižu zavidne rezultate. Filip Noak državni je prvak u kategoriji kadeti - 57kg, Maria Murković prvakinja u kategoriji mlađe kadetkinje – 30kg, Antonija Ružić u kategoriji učenice – 32kg, a Dominik Murković državni je prvak u kategoriji učenici – 30kg.

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/Karatisti{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content