Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Murskom Središću otvoren Upravni odjel Policijske postaje

Datum objave: 19. ožujka 2014.

mursko-sredisce-uo-policije 4m

U Murskom Središću je utorak otvoren dugonajavljivani upravni odjel Policijske postaje Mursko Srediće gdje će građani napokon moći ishođavati svu potrebnu dokumentaciju poput osobnih iskaznica, putovnica te drugih poslova vezanih uz prebivalište, boravište i matične brojeve. Na svečanom otvorenju su prisustvovali i pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik skupštine Mladen Novak, kao i načelnik PU Međimurske Krunoslav Gosarić i naravno domaćin gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak.

 

Hvala svima, resornom ministarstvu, načelniku PU Međimurske, kao i županu Matiji Posavcu, koji su omogućili ovaj današnji događaj zahvaljujući kojem državne službe i upravna tijela se približavaju ne samo Murskom Središću već i cijelom gornjem Međimurju. Ovaj objekt koji danas otvaramo je prvi korak u podizanju standarda cijelog ovog kraja jer već za 3 tjedna otvaramo ured Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije. - napomenuo je u svom obraćanju gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak ističući zajednički napor sviju u realizaciji ovog projekta.

Male stvari, mali pomaci čine ljude sretnijima, ali da bismo ostvarili sve ovo morali smo svi zajedničkimsnagama raditi na tome, bez obzira na politiku, a za korist naših građana. - istaknuo je župan Matija Posavec istaknuvši da je sve trajalo 3 godine, ali se u konačnici isplatilo. Župan je i napomenuo da je ovakva vrsta decentralizacije ono čemu se treba težiti i na čemu županijska vlast svakodnevno inzistira, a ovi novi uredi su potvrda da se na tom polju radi izuzetno dobar posao. Ovo su svakako svjetliji dani u Murskom Središću jer uskoro se otvara ured Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Međimurske županije, radimo zajedno na podizanju gospodarske zone Brezje, obilaznica i most na Muri nam je svima prioritet i sve to je potvrda da nam je stalo do ravnomjernog razvoja cjelokupnog Međimurja. - zaključio je župan te pozvao resorno ministarstvo da se svakako razmišlja i o uređenju prostora graničnog prijelaza jer grad Središće predstavlja vrata Hrvatske.

Načelnik PU Međimurske Krunoslav Gosarić je čestitao gradu na ovom objektu koji predstavlja prvenstveno očuvanje povoljnog stanja sigurnosti cjelokupne sredine, ali i približavanje policije i njenihslužbi građanima i općinama i gradovima na dobrobit cjelokupnog društva.

 

Pomoćnica ministra Ines Krajčak, koja je ujedno i svečano otvorila sam objekt je napomenula važnost ovakvog približavanja samim ljudima. Ali ovdje nije riječ samo o otvaranju objekta već moramo napomenuti i modernizaciju cjelokupnog sustava koja je već sprovedena, te unaprjeđenje i ubrzanje postupaka izdavanja svih dozvola i dokumenata, a čime smo postali efikasniji i još učinkovitiji. - zaključila je pomoćnica ministra te izrazila nadu da će svi krajnji korisnici biti zadovoljni samom uslugom, a da će se ova dobra suradnja s Međimurjem i Murskim Središćem nastaviti i u budućnosti.

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/ms-policija{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content