Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prezentacija aktivnosti „Od škole do posla“

Datum objave: 19. ožujka 2014.

UNDP LOGO

Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP) u suradnji s Učeničkim domom Graditeljske škole Čakovec, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Čakovec i Obrtničkom komorom Međimurske županije, predstavit će u petak 21. ožujka u 9 sati u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec aktivnost "Od škole do posla".

 

U projektu sudjeluje dvanaest mladih iz Međimurske županije koji se školuju za trogodišnja obrtnička zanimanja, koji su kroz nekoliko radionica naučili osnove radne i poslovne standarde, kako se odnositi prema poslodavcu i radnim obvezama, kako napisati životopis i molbu za posao, kako nastupati na razgovoru za praksu i posao te kako pokrenuti vlastiti posao.

Sljedeći korak koji će im omogućiti da budu konkurentniji na tržištu rada je pronalazak praktične nastave. U tu svrhu, a u sklopu prezentacije bit će organiziran i kratak obilazak školskih radionica kako bi se učenici mogli predstaviti potencijalnim poslodavcima te im pokazati stečena znanja i vještine. Tijekom trajanja praktične nastave rad učenika pratit će mentorski tim koji će se sastojati od jedne osobe iz škole i poslodavca, a podršku će pružati i lokalni partneri uključeni u projekt.

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj provodi aktivnost "Od škole do posla" od prosinca 2013. godine s ciljem razvijanja modela suradnje između različitih lokalnih javnih i privatnih ustanova kako bi se olakšalo uključivanje mladih na tržište rada. Aktivnost je dio projekta "Platforma za socijalno uključivanje Roma u Međimurskoj županiji" implementiranog od strane UNDP-a Hrvatska i financiranog od Mreže fondacija Otvoreno društvo/ "Povećanje iskorištenosti EU fondova za Rome".

 

Više informacija o aktivnosti i mladima možete pronaći u brošuri "Od škole do posla".

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content