Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan 5. sastanak radne skupine Prekograničnog programa Mađarska Hrvatska za programsko razdoblje 2014.-2020.

Datum objave: 19. ožujka 2014.

prekogranicna-suradnja 1m

U Čakovcu je 17. ožujka 2014. održan sastanak Radne skupine za razdoblje 2014.-2020. IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska koji je vodila pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Helga Bubanović-Devčić.
Sastanak radne skupine na kojem se raspravljalo o trenutnoj fazi procesa programiranja i nacrta Operativnog programa te daljnjim koracima u procesu programiranja organiziralo je Zajedničko tehničko tajništvo.

 

Nastavak je to IPA prekograničnog programa za razdoblje od 2007. do 2013. koji je pokazao odlične rezultate suradnje čemu svjedoči i brojka od 153 odobrenih projekata kroz koje je povučeno ukupno 47 milijuna eura, od čega je Hrvatska povukla 23, a Mađarska 24 milijuna.

Tako i radnu skupinu za izradu novog operativnog programa za razdoblje 2014.-2020. čine članovi Zajedničkog nadzornog odbora koji je bio zadužen za kontrolu pravilne provedbe prekograničnog programa za razdoblje 2007.-2013., a sastavljen je od predstavnika hrvatskih pograničnih županija - Međimurske županije, Koprivničko-križevačke županije, Virovitičko-podravske županije i Osječko-baranjske županije te isto tako mađarskih pograničnih županija Županije Zala, Županije Somogy i Županije Baranya.

Sastanku u Scheierovoj zgradi su prisustvovali i članovi Upravljačkog tijela Programa te stalni promatrači iz resornih ministarstava, dok su Međimursku županiju predstavljali su Sandra Polanec Marinović, direktorica REDEA-e i Darko Radanović, voditelj Odsjeka za europske poslove, međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Međimurske županije.

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/prekogranicna{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content