Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

MATIJA POSAVEC: Pomoć poput ovog sporazuma može činiti razliku između uspjeha i neuspjeha obrtnika

Datum objave: 19. ožujka 2014.

 

HOK05m

U Maloj vijećnici Međimurske županije u srijedu, 19. 03. 2014. godine župan Matija Posavec je svečano potpisao s Obrtničkom komorom Međimurske županije sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije u 2014. godini. Kako je i istaknuo sam župan u proračunu je za obrtništvo planirano preko 400.000,00 kuna, a sam potpisani sporazum je u vrijednosti 55.000,00 kuna.

 

Potpisivanju je prisustvovao i predsjednik Hrvatske obrtničke komore gdin. Dragutin Ranogajec koji nije krio zadovoljstvo suradnjom, kao i ovim novim sporazumom. Suradnja Međimurske županije je za primjer i upravo je to razina komunikacije i odnosa koja bi trebala biti u cijeloj Hrvatskoj. Izrazito mi je zadovoljstvo biti danas tu te bi iskoristio priliku i zahvalio se županu Matiji Posavcu na svemu što radi za međimurske obrtnike. – istaknuo je u svojem obraćanju Ranogajec.

SLAVKO FALTAK: Ovakvi projekti suradnje nas još uvijek koliko toliko drže da ne potonemo do kraja

Sporazum ispred Obrtničke komore Međimurske županije je potpisao predsjednik Slavko Faltak koji je pohvalio sve napravljeno do sada, ali istaknuo težak položaj obrtnika i s aspekta gospodarske situacije, ali i aspekta zakonodavaca. Od nas se očekuje da napravimo sve, a da nam se niti u jednom segmentu ne izađe u susret. To je neodrživo i upravo ovakvi projekti suradnje nas još uvijek koliko toliko drže da ne potonemo do kraja. Već smo u zadnjih 10 godina izgubili jednu trećinu međimurskih obrtnika, a bez potpore i praćenja naših projekata, na žalost, ćemo biti osuđeni na potpuni neuspjeh. – naglasio je Faltak.

Posljednjih godina obrtništvo diljem Hrvatske pa tako i u Međimurju proživljava teške dane, suočava se s teškoćama koje se, u ovakvom gospodarskom okruženju i klimi, za pojedine čine nepremostivima i u tim trenutcima svaka pomoć, ma kako se nekima činila mala, je velika. – napomenuo je župan ističući da upravo pomoć poput ovog sporazuma može činiti razliku između uspjeha ili neuspjeha.

A realno, obrtnici su kategorija poslovnih ljudi kojima ne treba puno, ili bolje rečeno koji ne traže puno. Kao i Međimurci. Zato je znakovito da je upravo Međimurje jedna od županija u kojoj se gospodarstvo temelji upravo na obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima, ali je i znakovito da je upravo Međimurska županija samo jedna od dvije županije u Hrvatskoj koja financira i potpomaže obrtnike na ovaj način. I na to sam posebno ponosan. – zaključio je Posavec naglasivši da današnje potpisivanje samo još jedna potvrda da Međimurska županija daje punu potporu obrtništvu koje se danas u Međimurju uglavnom okupilo oko obiteljskih poslova te uspjeh tih istih obrtnika znači i obiteljsku sigurnost. Upravo će zato i Međimurska županija ostati jednako uporna u svojim aktivnostima kojima će olakšati, maksimalno koliko realne mogućnosti daju, poziciju tih istih obrtnika i njihovih obitelji.

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/hok{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content