Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

9. godišnja skupština Hrvatskog kulturnog društva Pomurje

Datum objave: 19. ožujka 2014.

IMG 1793

Deveta godišnja skupština održana je prvi puta u Lendavi. Preuređeni restoran Kocet-Tuš centar nam je ponudio mogućnosti održavanja skupštinu te večeru i zabavu za veći broj ljudi.

 

Izvještaje o radu društva te pojedinih sekcija društva podnijeli su: predsjednik društva i voditelji sekcija u kojima je vidljiv kontinuitet i određeni napredak. Predsjednik Hkd Pomurje Đanino Kutnjak istaknuo je da društvo dosljedno slijedi osnovno poslanstvo a to je očuvanje hrvatskog jezika, kulture i tradicije preko rada svojih sekcija i sudjelovanjem u radu raznih institucija u Sloveniji i Hrvatskoj. Najvažnije je da smo se uspijeli integrirati u sredini u kojoj živimo i da smo "izgradili" most suradnje između susjedni država.

 

Potvrda dobrog rada društva su i primljene nagrade za 2013. godinu: Povelja Zrinski-najveće priznanje Međimurske županije, Priznanje za uspješan rad na kulturnom polju za 2013.; Zveze kulturnih društev občine Lendava, Status društva od posebnog društvenog značenja-Ministarstvo kulture Republike Slovenije za dugogodišnji kvalitetan rad.

 

U planu rada za 2014. godinu nije nedostajalo ambicija: ponoviti uspješan rad u svim sekcijama što neće biti lagano jer to znači 2-4 priredbe mjesečno kroz cijelu godinu, ostvariti program za mlade članove i obnoviti podrumske prostorije koje bi namijenili mlađima za korištenje i za sve veću aktivnost društva. Time bi potaknuli osnivanje Hrvatskog kulturnog centra. Plan rada je potvrđen jednoglasno. Čeka nas mnogo aktivnosti ove godine te priprema proslave za 10. godina rada društva.

Kao gosti na Godišnjoj skupštini sudjelovali su predstavnici prijateljskiH društava-KUD Mihovljan, Kud Žiškovec, Kud Zasadbreg.

 

Nakon Godišnje skupštine druženje je nastavljeno večerom i tradicionalnom zabavom povodom 8.ožujka, Međunarodnog dana žena. Sve prisutne članice tom prigodom su dobile prigodne čestitke i ruže.

 

 

Tekst i foto: Đanino Kutnjak

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/HKD_Pomurje{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content