Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nove potpore Ministarstva turizma

Datum objave: 18. ožujka 2014.

 

OBAVIJESTI 2011Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama, te Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja razvoja centara za posjetitelje.

 

 

 Natječaj CENTRI ZA POSJETITELJE odnosi se na sufinanciranje razvoja javne turističke infrastrukture, odnosno centara za posjetitelje kao dio sadržaja javne turističke infrastrukture.
Predmet sufinanciranja su izrade predstudije izvodljivosti, analize troškova i koristi i/ili projektne dokumentacije za izgradnju centara za posjetitelje i to za:
1. Centre za posjetitelje koji se nalaze na mjestima velike koncentracije turističkog prometa, a koji nisu nužno vezani uz atrakciju (uz cestovne prometnice, zračne luke, lučke terminale i sl.)
2. Centre za posjetitelje koji se nalaze uz javno dostupne prirodne i kulturne atrakcije od međunarodnog značaja
Za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava iz Fonda mogu se prijaviti kao predlagatelji projekta: jedinice područne (regionalne) samouprave – županije i Javne ustanove. Ministarstvo turizma će korisnicima sufinancirati do 50% prihvatljivih troškova, a najviše do 500.000,00 kuna po pojedinom korisniku.
Javni poziv je otvoren od dana objave na službenim stranicama Ministarstva turizma do zaključno s 15. travnja 2014. godine.

 Natječaj HOTSPOT CROATIA odnosi se na sufinanciranje investicija kod:
a) uspostave novih pristupnih točaka odnosno točaka bežičnog besplatnog interneta na turistički frekventnim otvorenim površinama koje nude javne turističke sadržaje, a u radijusu do 500 metara obuhvaćaju veći broj objekata ugostiteljske i dr. turističke ponude (npr. hotele i dr. smještajne objekte, restorane i barove, muzeje, galerije, povijesne lokalitete, javne plaže itd.) – Mjera A,
b) nadogradnje postojećih pristupnih točaka uspostavljenih u sklopu Programa poticanja slobodnog pristupa Internetu u turističkim destinacijama u 2013. godini, putem povećanja kvalitete signala na postojećim lokacijama i/ili povećanjem brzine pristupa Internetu. – Mjera B,
c) izrade i postavljanja wi-fi interpretacija u prostoru kojima se obilježavaju pojedine pristupne točke (uspostavljene tijekom 2013. i 2014. godine u sklopu Programa poticanja slobodnog pristupa Internetu u turističkim destinacijama) – Mjera C.

Sredstva su namijenjena jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Natječaj je otvoren do 2. travnja 2014. godine.

Više informacija o objavljenim natječajima možete naći na službenim stranicama Ministarstva turizma http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content