Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Javni poziv za program „Poduzetništvo u kulturi“ za 2014. godinu

Datum objave: 18. ožujka 2014.

Min kulture

Ministarstvo kulture RH raspisalo je Javni poziv za program „Poduzetništvo u kulturi“ za 2014. godinu. Cilj programa "Poduzetništvo u kulturi" je jačanje kapaciteta kreativnih/kulturnih industrija i poduzetništva u području kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i kulturne proizvodnje. Uključuje poduzetnike usmjerene na ulaganja potrebna za širenje na nova tržišta, stvaranje novih proizvoda, novih potrošača i novih tehnologija s ciljem uvećavanja vrijednosti – orijentirane na zapošljavanje, rast i razvoj.

 

Područja u kulturi koja se potiču Programom su sljedeća:
• knjiga i nakladništvo
• izvedbene umjetnosti
• vizualne (likovne) umjetnosti

Za provedbu Javnog poziva za programe poduzetništva u kulturi za 2014. godinu u proračunu Ministarstva kulture osigurano je ukupno 1,9 mil. kuna. Potpore se odobravaju u visini do 85 posto prihvatljivih troškova predloženog projekta. Najniža pojedinačna potpora iznosi 20.000,00 kuna, a najviša 100.000,00 kuna.

Bespovratna sredstva odobravaju se kao potpore male vrijednosti, a pravo prijave imaju subjekti malog gospodarstva kojima je pretežita/glavna djelatnost, prema Odluci o nacionalnoj kvalifikaciji djelatnosti 2007. – NKD 2007., određena za obavljanje djelatnosti: knjige i nakladništva te izvedbenih i vizualnih (likovnih) umjetnosti.

Više informacija možete pronaći na internetskoj adresi www.min-kulture.hr.

 

Tekst i foto: Ministarstvo kulture

 

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content