Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Natječaji u sklopu programa Kreativna Europa

Datum objave: 17. ožujka 2014.

Kreativna Europa

Program Europske unije Kreativna Europa (2014. – 2020.) sedmogodišnji je program namijenjen kulturnom i audiovizualnom sektoru u okviru kojeg se nalaze dva zasebna potprograma – potprogram Kultura i potprogram MEDIA.

 

Kreativna Europa podupire europsku kinematografiju te kulturni i kreativni sektor s ciljem njihovog doprinosa održivom rastu i zapošljavanju. Predloženi proračun za razdoblje od 2014. do 2020. godine je 1.8 milijardi EUR-a što je ujedno i najveća svjetska potpora za kulturne i kreativne industrije. Potpora će uključiti tisuće umjetnika, kulturnih profesionalaca i organizacija u izvedbenim i ostalim umjetnostima, oglašavanju, filmu, TV-u, glazbi, interdisciplinarnim umjetnostima, baštini i industriji video igara.

Kreativna Europa je jednostavniji, pristupačniji i prepoznatljiviji program za sve europske profesionalce u kulturnom i kreativnom sektoru bez obzira na disciplinu unutar njega. Program vodi Izvršna agencija za obrazovanje, kulturu i audiovizualnu djelatnost koja je objavila natječaje za potprograme Kultura i MEDIA.

Potprogram Kultura koordinira za to zadužen Desk Kreativne Europe u Ministarstvu kulture, a potprogram MEDIA Desk Kreativne Europe pri Hrvatskom audiovizualnom centru (dosadašnji uredi Kulturna kontaktna točka i Media desk Hrvatske).

Otvoreni natječaji potprograma Kultura su sljedeći:

1. Potpora europskim projektima suradnje
2. Potpora projektima književnih prijevoda
3. Potpora europskim mrežama
4. Potpora europskim platformama

 

Otvoreni natječaji potprograma MEDIA su sljedeći:
1. Potpora za razvoj pojedinačnih projekata
2. Potpora za razvoj skupnih projekata
3. Potpora za televizijsko prikazivanje
4. Potpora za video igre
5. Potpora za koprodukcijski fond
6. Potpora za razvoj publike
7. Potpora za festivale
8. Potpora za automatsku distribuciju
9. Potpora za selektivnu distribuciju
10. Potpora za prodajne zastupnike
11. Potpora za mrežu kina
12. Potpora za sudjelovanje na sajmovima (jednogodišnje aktivnosti)
13. Potpora za sudjelovanje na sajmovima (dvogodišnje aktivnosti)
14. Potpora za kontinuirano usavršavanje

 

Na službenim stranicama programa Kreativna Europa možete naći natječaje i prijavnice za oba potprograma. Za sva pitanja koja se tiču sudjelovanja u potprogramu MEDIA kontakte možete naći ovdje, a za pitanja koja se tiču sudjelovanja u potprogramu Kultura možete kontaktirati Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture.

 

Izvor: Ministarstvo kulture

Foto: Creative Europe (Facebook stranica)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content