Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U ožujku i travnju novi IPARD natječaji

Datum objave: 14. ožujka 2014.

appr logo

Iako je u tijeku finalizacija novog Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020., čija bi provedba trebala krenuti u drugoj polovici ove godine, Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odlučili su se na raspisivanje IPARD natječaja za Mjeru 101 i Mjeru 103 u slijedećim terminima:

 

1. Mjera 101: 4. travnja – 18. travnja

2. Mjera 103: 24. ožujka – 7. travnja

 

Budući da su na prošlogodišnji poziv za dostavu projektnih prijedloga pristigli brojni projekti kompatibilni s IPARD pravilima, očekuje se veliki interes potencijalnih korisnika. Važno je naglasiti kako će se svi projekti koji se ugovore po ovom natječaju, financirati iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD). Dakle, već sada se započinje s trošenjem izdašne financijske omotnice koja stoji Republici Hrvatskoj na raspolaganju.

 

Svi kriteriji provedbe, korisnici, prihvatljiva ulaganja ostaju isti kao i do sada. Jedine izmjene su u smanjenoj mogućnosti dopune dokumentacije, sve s ciljem ubrzanja obrade prijava.

Novi Pravilnik će biti objavljen između 17. i 21. ožujka, a moći će se preuzeti na stranicama Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

 

 

 

Foto: Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content