Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najavljeni natječaji za dodjelu bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva

Datum objave: 12. ožujka 2014.

Safu  mala

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije objavila je godišnji plan dodjele bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva za 2014. godinu.

 

U sklopu I komponente IPA 2012 pretpristupnog programa – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, sredinom 2014. godine predviđeno je objavljivanje tri sheme dodjele bespovratnih sredstava putem kojih će se financirati projekti organizacija civilnog društva na slijedećim područjima:

1. Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava
2. Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva
3. Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima

Cilj je osnažiti među-sektorsku suradnju radi osiguranja: otvorene uprave i transparentnosti u upravljanju javnim i prirodnim resursima; djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava, poticanja inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društva.

Organizacijama civilnog društva kroz navedene sheme dodjele bespovratnih sredstava bit će na raspolaganju ukupno 5.50 milijuna eura. Veći dio tog iznosa u vrijednosti od 4.95 milijuna eura financirat će Europska unija kroz IPA pretpristupni program, dok će 0.55 milijuna eura financirati Ured za udruge Vlade RH.

Na natječajima će moći sudjelovati ne-profitne organizacije i organizacije civilnog društva ili formalne mreže organizacija civilnog društva: udruge, udruženja poslodavaca, sindikati te zaklade.

Objava natječaja predviđena je za prvu polovicu 2014. godine, a bit će javno dostupni na internetskoj stranici Agencije te na web stranicama Europske komisije.

 

Izvor i foto: SAFU

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content