Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

"Zlatne ruke" iz Čakovca priredile izložbu "Žena čuvarica tradicije"

Datum objave: 8. ožujka 2014.

sandra nas

Tradicionalno povodom Međunarodnog dana žena, Udruga žena za očuvanje tradicije i kulturne baštine "Zlatne ruke" iz Čakovca, u Domu sindikata u Čakovcu, u petak je postavila je izložbu pod nazivom "Žene čuvarice tradicije".

Izloženi su ručni radovi, ali i alati i pomagla koja su početkom prošlog stoljeća bili dio svakog kućanstva. Čuvajući običaje i tradiciju, pripremile su kolače i slastice po receptima svojih baka, od kojih su neki stariji od stoljeća.

Kako je u uvodnom obraćaju kazala predsjednika "Zlatnih ruku" Ana Vrbanec, obilježavajući Dan žena, odaju priznanje ženama svih zanimanja, čija je uloga neprocjenjiva i nezamjenjiva.

Zamjenica župana Sandra Herman, koja je na otvaranju izložbe predstavljala Međimursku županiju, naglasila je da je uloga žene danas u društvu drugačija nego prije, no da su do današnjih ne u potpunosti ravnopravnih odnosa, došle vlastitim radom i borbom. Udruge poput "Zlatnih ruku", čuvaju našu baštinu, nastoje poboljšati položaj žena u društvu, ali i promiču aktivnost i kreativnost svojih članica treće životne dobi, što je izuzetno važno, rekla je zamjenica Herman.
Uz članice Udruge "Zlatne ruke" u Domu sindikata izlagale su u vezilje iz "Zveze upokojencev Lendava" iz susjedne Slovenije.

Inače, povodom Međunarodnog dana žena, zamjenicu župana u petak su ugodno iznenadili učenici Ekonomske i trgovačke škole iz Čakovca koji su joj čestitavši 8. mart, upoznali sa svojim aktivnostima na poticanju ravnopravnosti među spolovima.

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/Sandra{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content