Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan Dijalog s građanima s povjerenikom Europske komisije Nevenom Mimicom

Datum objave: 7. ožujka 2014.

Mimica naslovna

Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj organiziralo je "Dijalog s građanima" s povjerenikom za zaštitu potrošača Nevenom Mimicom u ponedjeljak, 3. ožujka 2014. u Hypo Centru u Zagrebu. Kroz dijalog je građanima pružena prilika da izraze svoja mišljenja i očekivanja te upute svoja pitanja povjereniku Mimici. Među njima bili su i učenici Gimnazije Josipa Slavenskog i Ekonomske i trgovačke škole iz Čakovca.

 

Rasprava je bila usredotočena na tri bitne teme - što se promijenilo nakon gotovo godinu dana članstva Hrvatske u EU i kakav je dojam hrvatskih građana, što je prošlo dobro, a gdje očekivanja nisu ispunjena? Raspravljalo se i o područjima u kojima Europska unija i njezine države članice moraju pojačati napore kako bi ponovno pokrenule gospodarski rast te, naposljetku, koja to očekivanja imaju hrvatski građani kao europski potrošači.

Velik broj hrvatskih građana svojim je pitanjima pokazao da nisu dovoljno informirani o načinu funkcioniranja Europske unije, a velik dio njih došao je na susret s Mimicom kako bi upozorili na specifične probleme koje imaju.

 

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/Dijalog_s_građanima{/gallery}

 

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content