Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan i gradonačelnik obišli radove gospodarske zone „Brezje“ u Murskom Središću

Datum objave: 6. ožujka 2014.

mursko-sredisce-zona 1m

Župan Međimurske županije Matija Posavec u četvrtak je, u pratnji gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka, obišao radove u gospodarskoj zoni „Brezje“. Kako je napomenuo, do sada je ovaj dio Međimurja, a posebno Mursko Središće, bili zanemareni obzirom na potencijale koje ima te će zajedničkim snagama Grad i Županija nastojati gospodarski oživiti najsjeverniji hrvatski grad. Zbog toga je iz županijskoga proračuna osigurano 100.000 kuna za pripremu gospodarske zone „Brezje“.

 

Zona „Brezje“ je na izuzetno kvalitetnoj lokaciji udaljena samo 4 kilometra od autoceste, cijena zemljišta je prihvatljiva budućim investitorima, riješit će se sva potrebna infrastruktura a postoji visoka razina spremnosti gradskih vlasti u podršci svih gospodarskih aktivnosti što su čimbenici koje će investitori pozitivno vrednovati – istaknuo je Župan dodavši kako će uskoro Županija otvoriti ispostavu Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju za što se izdvojilo 80 tisuća kuna dok je predviđeno dodatnih 100 tisuća kuna za nastavak projekta Centra za kulturu Mursko Središće. Na razinu Vlade RH i resornih ministarstava nametnuto je pronalaženje rješenja financiranja izgradnje zaobilaznice Grada sa spojnim mostom o čemu će se razgovarati na zajedničkom sastanku u organizaciji prve potpredsjednice Vlade Vesne Pusić.

 

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak se zahvalio na jasnoj i konkretnoj pomoći koju dobiva od županije. Puno nas posla još očekuje i nadamo se uspješnoj realizaciji dogovorenoga. Što se tiče zone „Brezje“ jedan investitor je kupio parcelu u Brezju, a imamo još 3 zainteresirana koji će nam se priključiti u projektu. – zaključio je Srpak najavljujući da za Grad dolaze bolji dani.

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/ms{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content