Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren Plinacro-ov poslovni objekt u Čakovcu

Datum objave: 6. ožujka 2014.

plinacro1m

Danas je u Čakovcu svečano otvoren novoizgrađeni poslovni objekt PLINACRO-a vrijedan 10 milijuna kuna. Svečanom otvorenju su nazočili Marin Zovko, predsjednik Uprave PLINACRO-a s članovima Uprave, Matija Posavec, župan Međimurske županije, Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije, predstavnici izvođača radova na objektu te direktor Međimurje plina Nenad Hranilović.

 

 

U kratkom govoru župan je istaknuo da je svaka investicija koja se provodi u Međimurju značajna pa tako i ova. PLINACRO ima interes na području Međimurja posebice jer je upotreba prirodnog plina u našoj županiji široko rasprostranjena, a ovime će sigurnost i pouzdanost njegova transporta biti na još višoj razini. Ova poslovna jedinica je zadužena za 120 km plinovoda te 13 mjerno-redukcijskih stanica, koja pokriva 3 županije, Međimursku, Varaždinsku i dio Koprivničko-križevačke, zbog čega je važno pozicioniranje ovog objekta upravo u Međimurju – istaknuo je Posavec te napomenuo da je 95% Međimurja plinoficirano a po potrošnji plina, koja iznosi 50 milijuna kubnih metara godišnje, na 4. mjestu u Hrvatskoj.

 

Ovaj novoizgrađeni objekt značajno će olakšati obavljanje aktivnosti nadzora, upravljanja i održavanja magistralne plinovodne mreže na ovom području te tako stvoriti još bolje preduvjete za pouzdan i siguran transport plina. – istaknuo je predsjednik Uprave Marin Zovko te naglasio kako je PLINACRO od svog osnutka do danas izgradio preko 1000 kilometara novih plinovoda u Republici Hrvatskoj, osiguravši tako da 95 posto teritorija Hrvatske bude pokriveno modernim plinskim transportnim sustavom. Uvjeren sam da je ovo samo jedna od mnogih investicija koje će uslijediti na ovim prostorima. – zaključio je Zovko.

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/plinacro{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content