Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zainteresiranima predstavljene mogućnosti financiranja projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju

Datum objave: 5. ožujka 2014.

3m

U organizaciji REDEA-e je u petak, 28. veljače 2014., održano predavanje o programima financiranja projekata u idućem financijskom razdoblju za područje poljoprivrede i ruralnog razvoja. O navedenim programima su govorile predstavnice Ministarstva poljoprivrede Davorka Hajduković, pomoćnica ministra (Uprava za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju) i Nada Trgovčević Letica, načelnica sektora u istoj upravi. Prisutnima su se na početku obratili direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović te zamjenik župana Zoran Vidović.

U prvom dijelu predavanja kratko je predstavljen IPARD program u okviru kojeg u ožujku, odnosno travnju, predstoje posljednji raspisi natječaja i to za mjere 103 i 101. Naglašeno je da će dokumentacija potrebna za prijavu na natječaje biti identična kao i na dosadašnjim natječajima s time da će prijavitelji, umjesto dosadašnje dvije, ovaj puta imati samo jednu mogućnost dopune dokumentacije. U drugom dijelu predstavljeno je 16 mjera iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. s naglaskom na mjere čiji se raspis očekuje u drugoj polovici 2014. godine.

 

Ove godine očekuje se raspis natječaja za dvije podmjere iz Mjere 4 - Ulaganja u fizičku imovinu, te dvije podmjere iz Mjere 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja. U grupi mjera koje će biti raspisane u drugoj polovici godine osobito su zanimljive podmjere iz Mjere 7. Temeljne usluge obnove sela u ruralnim područjima gdje su korisnici jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća, ali i LAGovi, a potpore iznose 100% ukupnih prihvatljivih troškova.

Predavanju je prisustvovalo 70-tak zainteresiranih pa je bilo postavljeno i puno konkretnih pitanja. Naviše pitanja bilo je usmjereno na mjere koje se odnose na mlade poljoprivrednike te na mjere koje se odnose na pokretanje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti na ruralnim područjima. Prilikom odgovaranja na mnogobrojna pitanja sudionika, pomoćnica ministra istaknula je da su mogućnosti prijave projekata i korištenja sredstava iz Europskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj iznimno velike te je njima obuhvaćen široki krug potencijalnih korisnika te da vjeruje će se svi zainteresirani moći pronaći u nekoj od 16 predviđenih mjera.

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/ruralni-razvoj{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content