Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

VELEPOSLANICA IKIĆ-BOHM: Posebno pohvaljujem konkretnost u ciljevima, ali jasnu viziju razvoja županije

Datum objave: 5. ožujka 2014.

veposlanica-austrije-m

Danas je župan Međimurske županije Matija Posavec u radni posjet primio veleposlanicu Republike Austrije gđu Andreu Ikić-Böhm na kojem su se predstavili potencijali Međimurja kao regije koja je izrazito proizvozno orijentirana, a gospodarski, između ostalih, usmjerena upravo prema Austriji.

Republika Austrija sa svojim poduzećima je međimurski partner već dugi niz godina i danas o toj suradnji govorimo već kao o tradiciji. – napomenuo je župan u svom pozdravnom govoru ističući kako je kvaliteta rada međimurskih poduzeća bila ključ temeljem kojeg danas Međimurje ima tako dobre gospodarske odnose s Austrijom. Od 2010. godine kada je Međimurje izvozilo u Austriju roba u vrijednosti od 300.000.000 kuna u 2012., u vrijeme krize, taj se iznos povećava za 60%, na gotovo 500.000.000 što samo pokazuje izrazitu povezanost tržišta i ljudi. Međutim, potencijala ima još, posebice danas kada dijelimo veliko europsko tržište. Vrijeme je da napravimo novi korak dalje te još bolje učvrstimo naše veze, a sve u obostranom gospodarskom interesu. – zaključio je Posavec.

 

Izrazito sam zadovoljna ovim posjetom jer sam se osobno uvjerila u operativnost Međimurske županije te spremnost na suradnju. Posebno pohvaljujem konkretnost po pitanju ciljeva u budućnosti, ali i jasnu viziju razvoja županije. Najbolja promocija jedne regije, županije su investitori i ako imate zadovoljne investitore možete biti sigurni da će doći i novi. A Međimurje ih svakako ima poput Paula Greena koji je svu dokumentaciju i dozvole dobio u europskom roku od 16 dana. Unatoč svim reklamama i pozivima, to je najbolja promocija u gospodarskom svijetu. – izjavila je veleposlanica Ikić-Böhm zadovoljna prezentiranim te samim pozivom. U ovom trenutku postoji nekolicina zainteresiranih investitora za Hrvatsku iz Austrije, a Međimurje je svakako županiju koju ćemo predložiti kao onu u kojoj je izrazito pozitivna investicijska klima. – zaključila je veleposlanica.

 

Prezentaciju investicijskog potencijala Međimurja kako gospodarskog, tako i energetskog su napravili pročelnica UO za gospodarske djelatnosti gđa. Vesna Haluga te direktorica REDEA-e gđa Sandra Polanec Marinović kao i direktor MENEA-e gdin Mario Klobučarić.

 

U austrijskoj delegaciji zajedno s veleposlanicom su bili i dr. Christian Brawenz, attache za poljoprivredu te mag. Roman Rauch, predstojnik austrijskog ureda za vanjsku trgovinu, čime se pokazala i ozbiljnost pristupa te njihov interes za buduće zajedničke projekte. Zadovoljni smo svime što smo čuli i svakako da ima mjesta za nove planove i novu suradnju. Posebno smo iznenađeni pristupom kao i činjenicom da se o investitorima brine i nakon same investicije. Postinvestment care je ono na čemu bi trebala raditi cijela Hrvatska, a Međimurje to ima već godinama. – zaključili su iz austrijske delegacije.

 

Po završetku radnog sastanka veleposlanica Ikić-Böhm i župan su posjetili gospodarsku zonu u Prelogu i poduzeća Paul Green te Bravariju Štampar u kojima su mogli iz prve ruke dobiti iskustva kako austrijskih investitora tako i međimurskih izvoznika u Austriju.

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/veleposlanica-austrije{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content