Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski dužnosnici slušali o sukobu interesa

Datum objave: 5. ožujka 2014.

sukob interesa nas

Dužnosnici s područja Međimurske županije ovog utorka imali su prilike educirati se u pitanjima vezanim uz sukob interesa te podnošenja Izvješća o imovinskom stanju. Naime, u organizaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, u Velikoj vijećnici Međimurske županije održano je predavanje na kojem su gradonačelnici, načelnici, župan te njihovi zamjenici mogli saznati kako izbjeći sporne situacije te postupati i raditi transparentno.

Kako je u uvodnom dijelu rekla predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković, ovo predavanje dio je sustavnog educiranja dužnosnika na svim razinama u pitanjima sukoba interesa, što je dio nacionalne strategije za suzbijanje korupcije. Mnogi dužnosnici imaju dvojbe oko postupanja, koje ovim predavanjima želimo otkloniti, a nastojat ćemo pojasniti i pojedine zakonske odredbe. Primjerice, dužnosnici uglavnom nisu upoznati s činjenicom da pojedine odredbe Zakona vrijede i do godinu dana nakon prestanka obnašanja javnih dužnosti, naglasila je Orešković. Ovakvim edukacijama želimo otkloniti sve nejasnoće, ali dužnosnicima omogućiti i da pitaju o stvarima koje im nisu u potpunosti jasne, naglasila je, među ostalim predsjednica povjerenstva.

Osim nje, edukaciju su proveli i član povjerenstva Davorin Ivanjek, tajnica Majda Uzelac te savjetnica u Uredu Povjerenstva Marija Vrhovski. Kroz svoja izlaganja, dužnosnicima su nastojali pojasniti svrhu podnošenja izvješća o imovinskom stanju, kao i svrhu i postupak provjere podataka iz podnesenih izvješća, kao i zakonske odredbe koje propisuju ograničenja i zabrane za koje je iskustvo pokazalo da uzrokuju najviše nejasnoća te kršenja.

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/Sukob_interesa{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content