Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najavljuje se skori završetak školske dvorane u Svetom Jurju na Bregu

Datum objave: 1. ožujka 2014.

svetij-m

U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Svetom Jurju na Bregu održana je konferencija za novinare povodom nastavka radova na dvorani. Dogradnja škole i izgradnja sportske dvorane trebali su biti gotovi u listopadu 2012. godine, ali kao što je već poznato, zbog problema s izvođačem radova i raznim žalbama ona do danas nije završena. Na današnjoj konferenciji za novinare su bili načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović ravnatelj škole Mladen Beuk, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije Alen Kajmović, direktor TEAM Građenje d.o.o. Mursko Središće Marijan Krajačić i Dragutin Matotek iz Međimurje Investa.

Prisutni novinare kao i zaniteresirana javnost su detaljno upoznati s planovima završetka radova školske dvorane, ali i s kronologijom svih događaja koji sežu do čak 2005. godine i izdavanja prvih dozvola.

Ravnatelj škole Mladen Beuk rekao je da matična i područna škola Zasadbreg ukupno imaju 24 razredna odjeljenja. Školu u Pleškovcu pohađa 369 učenika, a područnu 45. Kako škola ima 12 odjela u predmetnoj nastavi i 12 učionica na raspolaganju događa se da se dopunska nastava ili neki sat izvannastavne aktivnosti odvijaju na hodniku, a nastava TZK-a se odvija u prilogođenoj učionici od 56 m2. Ravnatelj je istaknuo da je izuzetno zadovoljan sa suradnjom s općinom sv. Juraj te je naglasio da se nada da će u novu školsku godinu djeca ući i s potpunom završenom i opremljenom dvoranom te potpuno reorganiziranim sustavom škole.

Još malo pa bi počeli slaviti desetogodišnjicu projekta – započeo je načelnik općine Anđelko Nagrajsalović u svojem izlaganju u kojem je detaljno iznio kronologiju svih događanja. Nakon onog početnog zamaha koji nije dugo trajao započeli su problemi iz kojih je bilo vidljivo da je FENIX kao firma u velikim problemima – nastavio je Nagrajsalović ističući da je svo vrijeme imao podršku i pomoć Međimurske županije jednako kao i danas, a na čemu se posebno zahvaljuje.

Pročelnik Kajmović: Izuzetno veseli činjenica da će radove na dvorani obaviti međimurska firma

Županija Međimurska podržava ovaj projekt što je vidljivo i u činjenici da je u županijskom proračunu osigurano pola milijuna kuna za ovaj projekt. – istaknuo je pročelnik UO za poslove župana Alen Kajmović te napomenuo da se podrška daje i kroz konstantne kontakte s resornim ali i s ministarstvo regionalnog razvoja s ciljem čim skorijeg završetka radova. No, ne misli se samo na projekt dvorane u Jurju, već je u planu i završetak gimnazije u Čakovcu gdje bi ukoliko se u financijski aranžman uključi Ministarstvo regionalnog razvoja županija oslobodila dio sredstava koje bi mogla preusmjeriti na druge projekte u Međimurju, poput izgradnje dvorane u Orehovici, osiguravanju jednosmjenske nastave u Prelogu… - zaključio je Kajmović i ponovno istaknuo da će se u školske objekte ove godine uložiti nešto preko 5 milijuna kuna što iz vlastitih, a što iz decentraliziranih sredstava.

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/sveti_jnb_dvorana{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content