Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana županijska natjecanja iz čitanja te likovnih umjetnosti

Datum objave: 28. veljače 2014.

natjecanja nas

U petak su u Prelogu i Čakovcu održana županijska natjecanja "Čitanjem do zvijezda" i "LIK 2014". Prvo natjecanje u znanju i kreativnosti, održano u prostorima Osnovne škole Prelog, okupilo je učenike međimurskih srednjih škola s ciljem poticanja na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje. Drugo, održano u zgradi "Scheier" u Čakovcu bilo je izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz podučja vizualnih umjetnosti i dizajna.

Riječ je o natjecanjima s kojih će najbolji ići na višu regionalnu, odnosno državnu razinu. Obje smotre otvorila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, koja je naglasila da se su ona prilika da se učenici iskažu u znanju, inovativnosti i kreativnosti, ali i da se rad u međimurskim školama usporedi sa školama u ostatku zemlje. Sudeći po prikazanom, ali i rezultatima koje naši učenici postižu na državnim natjecanjima iz svih područja, vidljivo je da se u međimurskim osnovnim i srednjim školama kvalitetno radi, rekla je zamjenica Herman, te dodala da je sigurna da će osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima to potvrditi i ove školske godine.

"Čitanem do zvijezda" sastojalo se od dva dijela – kviza znanja i prezentacije plakata. Učenici su odgovarali na pitanja iz Priča iz davnine Ivane Brlić – Mažuranić, Dolores i šumske sjene Irene Begić te Staklenog dvorca, autorice Maje Brajko – Livaković. Tema ovogodišnjih plakata bili si "Likovi slavenske mitologije u djelima Ivane Brlić-Mažuranić".

U Scheierici pak su bili izloženi radovi na temu društvenih igara.

 

{gallery}2014_galerije/Veljaca_2014/Natjecanja{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content