Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na Urbanovom gostuju i gradišćanski vinari

Datum objave: 27. veljače 2014.

Gradisce

Kako se bliži svibanj, od organizatora Urbanova stižu same dobre vijesti, a ako je suditi prema njima, URBANOVO 2014. biti će uistinu najatraktivnije dosad!

U prilog tome, nova potvrda stigla je u ove srijede iz grada Eisenstadta u Gradišću, austrijskoj regiji od 280 tisuća stanovnika u kojoj živi i 33 tisuće gradišćanskih Hrvata, a čiji su vinari potvrdili svoj nastup na ovogodišnjem Urbanovu, najvećem festivalu vina u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Burgenland je, između ostaloga, poznat i kao vinska regija. Ponajbolji gradišćanski vinari okupljeni su u strukovno udruženje Wein Burgenland koje djeluje u Eisenstadtu, a čiji je direktor g. Christian Zechmeister, zajedno sa direktorom tamošnje gospodarske komore g. Antonom Bubitsom primio Sandru Herman i Marka Puškadiju, članove organizacijskog odbora manifestacije Urbanovo. Na radnom sastanku kojeg je organizirala gđa. Klaudia Paulitsch, gradišćanska Hrvatica koja vodi Hrvatsku gospodarsku agenciju u Gradišću sudjelovao je i g. Mate Klikovits, jedan od vodećih gradišćanskih vinogradara.

Uz mnoštvo zajedničkih povijesnih poveznica Međimurja i Gradišća, vino se posebno ističe kao proizvod koji u ovim dvjema regijama i u terariju i u sortimentu ima mnogo sličnosti. Posjetitelji Festivala pušipela koji će se održati od 16. do 18. svibnja u Štrigovi tako će uz najbolja hrvatska vina moći degustirati i ponajbolja vina Burgenlanda, ali ista upoznati i kroz stručno vođene vinske radionice.

Uz već uspostavljeno partnerstvo s Osječko-baranjskom županijom, suradnjom Međimurja i Burgenlanda, ovogodišnje Urbanovo osim što povezuje vinske regije, poprima i međunarodni karakter, te svoj utjecaj širi na otvoreno tržište Europske unije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content