Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Osječko-baranjska županija partner manifestacije Urbanovo 2014

Datum objave: 14. veljače 2014.

Herman i Vulin5

Zamjenica međimurskog župana gđa. Sandra Herman i njezin kolega iz Osječko-baranjske županije g. Dragan Vulin dogovorili su sve detalje oko suradnje dviju županija u projektu URBANOVO 2014. čime je Osječko-baranjska županija postala službeni partner ovogodišnje manifestacije.

Želja nam je u projektu URBANOVO iz godine u godinu spajati vinske regije Hrvatske, promovirati naše vinare i ostale poljoprivredne proizvođače, te im pronalaziti nova tržišta. Ovakva suradnja između županija dosad se pokazala vrlo uspješnom.", istaknula je nakon sastanka u Osijeku gđa. Herman potkrijepivši to na primjerima suradnje s Zadarskom, Istarskom i Primorsko-goranskom županijom.

Osječko-baranjski dožupan g. Vulin također je istaknuo zadovoljstvo ovakvim dogovorom jer – kako je naglasio - osim na gospodarskom planu, suradnja ima potencijala i na području turizma i kulture. "U našoj županiji imamo 12 vinskih cesta i bogatu kulturu uzgoja vinove loze. Naši su vinari, ali i drugi poljoprivredni proizvođači zainteresirani za suradnju, a i ja sam osobno vrlo sretan što je Međimurska županija u nama prepoznala potencijalnog partnera", rekao je Vulin.
Na sastanku održanom u četvrtak u Osijeku, a kojem je nazočila i gđa. Silva Wendling, pročelnica UO za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, projekt URBANOVO 2014. predstavio je član Organizacijskog odbora Marko Puškadija.

Dogovoren je nastup baranjskih vinara na Festivalu pušipela koji će se u sportskoj dvorani u Štrigovi održati od 16. do 18. svibnja, ali i nastup međimurskih vinara na Danima vina i turizma u Osijeku koji će se održati 3. svibnja na prostoru osječke Tvrđe.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content