Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U organizaciji HKD Pomurje otvorena izložba ručnih radova u Lendavi

Datum objave: 12. veljače 2014.

IMG 1313

Hrvatsko kulturno društvo Pomurje je nakon nekoliko godina organiziralo i drugu izložbu ručnih radova na kojoj su 7. veljače 2014. u velikom broju svoje radove predstavile članice i članovi Društva uz sudjelovanje i predstavnika drugih kulturnih društava.

Ideja članice Društva, Stanke Perčić, kojoj se u organizaciji pridružila i Andreja Magyar, da se motivira članove da predstave svoje unikatne rukotvorine u javnosti, prerasla je u veliku izložbu (32 izlagača) kojoj su se pridružila i druga kulturna društva iz Lendave te jedna izlagačica iz Hrvatske, gđa. Julijana Levačić. Vrijednom izložbom HKD Pomurje je ujedno dalo i svoj doprinos kulturnim zbivanjima vezanim uz Slovenski kulturni praznik, „Prešernov dan“. Pomno izabranim i predstavljenim ručnim radovima, prikazan je veliki spektar rukotvorina: heklani, pleteni i vezeni radovi, broševi, gobleni, nakit, čestitke, slike u raznim tehnikama, drveni suveniri i galanterija.

Na svečanom otvorenju izložbe u kraćem prigodnom programu predstavile su se članice Ženskog zbora Kulturno umjetničkog društva Žiškovec s nekoliko međimurskih prigodnih pjesama te Renata Lugomer Pohajda s recitacijom. Stanka Perčić i Andrea Magyar su prigodnim uvodnim govorom pozdravile sve prisutne i zahvalile se vrijednim izlagačicama te svima koji su pomagali u organizaciji izložbe i na njihovom odazivu.

Izložbeni prostor je u tri dana trajanja izložbe postao središte susreta mnogih izlagača i posjetioca koji su razgledavali izložene eksponate i razmjenjivali  iskustva  uz  domaće vino i kolače koje su ispekle vrijedne članice društva. Izložba je popraćena video prikazom filmova i fotografija na velikom ekranu o prebogatim zbivanjima HKD Pomurje, koje je sakupio i spretno montirao Antun Rumplin.

Odlična organizacija izložbe i velik odaziv izlagača potakli su ideju o osnivanju sekcije za izradu ručnih radova unutar HKD Pomurje tako da vjerujemo da će ovakva prezentacija društva postati i ubuduće, tradicionalno događanje.

 

Više fotografija s otvorenja izložbe

Tekst: Đanino Kutnjak
Fotografija: Antun Rumplin

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content