Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježena 11. obljetnica pogibije Željka Murka

Datum objave: 12. veljače 2014.

9l

I ove je godine obilježena obljetnica tragične pogibije Željka Murka, policajca kojeg je prilikom potjere ubio Marcel Budimir, pljačkaš poslovnice tadašnje Varaždinske banke u Nedelišću 2003. godine.

 

Na njegovu grobu na Gradskom groblju u Čakovcu svijeću je u ime Međimurske županije zapalio župan Matija Posavec koji je u prigodnom obraćanju istaknuo težinu i specifičnost policijskog posla. Na žalost, o njemu razmišljamo tek kad netko pogine na dužnosti poput Željka Murka, odnosno kada se dogodi neka tragedija. – napomenuo je župan te je istaknuo da je ova obljetnica ujedno i prilika da se sjetimo svih poginulih Murkovih kolega na dužnosti, ali i u Domovinskom ratu.

 

Župan Posavec i zamjenik župana Zoran Vidović su i trojici Željkovih sinova Franu, Filipu i Renatu uručili novčanu pomoć. Ovo je bila praksa s kojom nastavljamo i dalje dok god to bude potrebno. – zaključio je župan.

 

Da podsjetimo, Murk je bio djelatnik čakovečke Prometne policije, a sudjelovao je i u Domovinskom ratu u akcijama kod Erduta, Tovarnika i Borova Sela 1991., te u Oluji kod Siska, Petrinje i Dvora na Uni.

 

{gallery}2014_galerije/Veljaca_2014/Murk{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content