Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izuzetna kvaliteta radova na ovogodišnjem Lidranu

Datum objave: 6. veljače 2014.

lidrano nas

U četvrtak je u čakovečkom Centru za kulturu održana županijska smotra "Lidrano 2014." Domaćin za osnovnoškolce bila je OŠ Donji Kraljevec, a na srednjoškolskoj razini Srednja škola Čakovec.

Kao i svake godine, brojne su škole svojim literarnim, novinarskim i dramskim radovima nastojale pokazati svoju kreativnost, originalnost i poznavanje pravila struke. Unatoč nešto manjem broju pristiglih radova nego ranijih godina, naši učenici i njihovi mentori pokazali su iznimno znanje i kvalitetu.

Kako je na otvaranju smotre za osnovne škole kazala zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, kvalitetom radova ove godine je izuzetna, ali hvalevrijedan je i entuzijazma mentora i nove ideje koje imaju, ali i želja za stjecanjem novih znanja, iskustva i vještina kod djece i mladih. "Vjerujem da je upravo to razlog što i dalje sudjelujete na Lidranu, unatoč krizi i financijskim poteškoćama", naglasila je Herman obraćajući se okupljenim učenicima, mentorima i ravnateljima.

Nakon prikaza selektiranih dramsko-scenskih izraza na županijskoj razini, održani su okrugli stolovi za svaku kategoriju posebno, a objavljeni su i radovi odnosno dramsko-svenski izrazi koji su predloženi za državnu smotru, koja će se ove godine krajem travnja održati u Primoštenu.

 

{gallery}2014_galerije/Veljaca_2014/Lidrano{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content