Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamjenica župana Sandra Herman predstavila programe za provedbu u obrazovanju, kulturi i turizmu

Datum objave: 4. veljače 2014.

470 sandra-herman

Na redovnoj konferenciji za novinare koja je početkom godine bila i najavljena od županijskoga vodstva, a s ciljem redovitog, izravnog i pravovremenog informiranja javnosti putem medija o svim događanjima u Međimurskoj županiji, osim župana Matije Posavca koji se osvrnuo na predloženu reformu pravosuđa i gospodarsku situaciju, o stanju u međimurskom školstvu, kulturi i turizmu govorila je i njegova zamjenica Sandra Herman.

 

Ona je tom prigodom podsjetila na to da su do 31. prosinca prošle godine poslane prijave za izgradnju školskih sportskih dvorana u Goričanu, Svetoj Mariji, Svetom Martinu na Muri i Strahonincu, te za izgradnju osnovne škole u Pribislavcu, nadogradnju škole u Macincu kao i izgradnju dvorane. Sve su to projekti za koje se čeka da budu u drugoj polovici ove godine valorizirani i da se otvore Europski fondovi iz kojih će se financirati.
- Ovu priču nastavljamo dalje, kazala je Herman, pa je tako u pripremi pred studija izvodljivosti za OŠ Nedelišće, a kreće se i u raspisivanje natječaja za idejno rješenje sportske dvorane u Vratišincu i Domašincu. Isto tako nastavlja se s dobrom praksom besplatnog prijevoza srednjoškolaca, a raspisan je i natječaj za sufinanciranje prijevoza studenata. Riješene su i stipendije za djecu branitelja, dok je u pripremi raspisivanje natječaja za studentske kredite. U 2014. nastavlja se i s projektima predškole i produženog boravka u školama za djecu Romske nacionalne manjine, kao i projektom asistenata u nastavi. U pripremi su i prijedlozi projekata za kapitalna ulaganja za tekuću godinu za osnovne i srednje škole u iznosu od 4.143.00 kuna. – napomenula je Herman te ukratko obavijestila sve o predstojećim natječajima koji će biti raspisani u skoro vrijeme.

Kreću i natječaji za potrebe u kulturi
Tijekom ovog tjedna objaviti će se natječaji za potrebe u kulturi, a isto tako pripremaju se i ugovori za potpisivanje suradnje i sufinanciranja Udruga osoba s invaliditetom, prema njihovim programima rada. Županija će nadalje sufinancirati i rad Udruge djece s Downovim sindromom Međimurske županije, kazala je zamjenica župana Herman, kao i veliki vrlo značajan projekt, nažalost potreban na području Međimurske županije, a to su skupina Iskrice u dječjem vrtiću Fijolice , za djecu s autizmom.

 

U Međimurskoj županiji nije se zaboravilo niti na turizam
Zamjenica župana kaže da nisu zaboravili niti na turizam, pa je tako istaknula da je u 2014. za razvoj turizma predviđeno milijun i tristo sedamdeset tisuća kuna, što za rad i projekte Turističke zajednice tako i za projekte u sklopu Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam. U pripremi je naime, natječaj za potporu turističkim projektima , koji bi trebao biti uskoro raspisan. Taj natječaj već je bio realiziran i krajem prošle godine, dok je za ovu godinu ta potpora još i povećana.
U sklopu Proračunom planiranih financijskih sredstava Međimurska županija pružiti će i potporu manifestacijama, Međimurskoj vinskoj cesti, Međimurskom suveniru te ostalim projektima važnim za razvoj turizma. -Ono što smo predstavili krajem prošle godine, dodaje zamjenica Herman, i po čemu je Međimurje u ovom trenutku ispred ostalih turističkih destinacija u Hrvatskoj je svakako portal Visit Međimurje – rekla je zamjenica župana.

Ovih dana potpisan je i ugovor s Institutom za turizam o izradi marketinške strategije, a još uvijek se prikupljaju prijedlozi za izradu masterplana razvoja turizma u Međimurju. Isto tako, dodaje Herman, - Puno toga je zacrtano za promociju i brendiranje Međimurja kao poželjne i atraktivne turističke destinacije, s vrlo konkretnim programima i projektima s naravno, u ovoj godini puno većim financijskim sredstvima.

 

Plan je ambiciozan, ali izvediv i realan, a na nama je da damo svi skupa sve od sebe da na kraju godine imamo uspješnu realizaciju svih zacrtanih projekata i ciljeva– završila je Sandra Herman.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content