Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Javni pozivi za dodjelu potpora za energetsku učinkovitost

Datum objave: 4. veljače 2014.

Mingosp

Ministarstvo gospodarstva objavilo je dva javna poziva u sklopu programa Razvoja energetskog sustava, program poticanja razvoja energetskog sustava za 2014. godinu iz MJERE: A Državne potpore za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije.

 

Javni pozivi odnose se za aktivnosti A1: potpore za energetsku učinkovitost - donacije neprofitnim organizacijama i potpore za energetsku učinkovitost - pomoći unutar opće države.

 

A1: potpore za energetsku učinkovitost - donacije neprofitnim organizacijama

Ovim javnim pozivom nastoji se ojačati energetsku učinkovitost neprofitnih organizacija, uz osiguranje zadovoljenja energetskih potreba i ostvarenja ušteda za rashode za energiju, izgraditi kapacitete za kontinuirano i samoodrživo gospodarenje energijom i uvođenje programskog alata za praćenje i analizu potrošnje energije.

Javni poziv namijenjen je neprofitnim organizacijama i subjektima upisanim u Registar neprofitnih organizacija Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Sredstva za dodjelu donacije neprofitnim organizacijama iznose 4.000.000,00 kn (četiri milijuna kuna). Najveći iznos potpore može iznositi 200.000,00 kuna.

 

 

A1: potpore za energetsku učinkovitost - pomoći unutar opće države

Prioritet ovoga Otvorenog javnog poziva je da se kroz pomoć proračunima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, odnosno njihovim proračunskim korisnicima, potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije.

Ovim javnim pozivom nastoji se ojačati energetsku učinkovitost na području jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, uz osiguranje zadovoljenja energetskih potreba i ostvarenja ušteda u proračunu za rashode za energiju, izgraditi kapacitete za kontinuirano i samoodrživo gospodarenje energijom, poboljšati energetske učinkovitosti javne rasvjete i uvođenje programskog alata za praćenje i analizu potrošnje energije.

Javni poziv namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave (općinama, gradovima i županijama) kao i njihovim proračunskim korisnicima, čije financijske planove konsolidiraju nadležni proračuni JLP(R)S-e, a koji su navedeni u Registru proračunskih korisnika Ministarstva financija.

Sredstva za dodjelu pomoći unutar opće države iznose 7.500.000,00 kn (sedam milijuna pet stotina tisuća kuna). Najveći iznos potpore može iznositi 200.000,00 kuna.

 

Javni pozivi otvoreni su do iskorištenja sredstava.

Više informacija o objavljenim javnim pozivima možete pronaći na internet stranicama Ministarstva gospodarstva.

 

Izvor: Ministarstvo gospodarstva

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content