Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Uručena sportska oprema malonogometnom klubu Štrigova

Datum objave: 27. siječnja 2014.

dragovoljci nas

U petak je u Štrigovi u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Međimurske županije, prodijeljena sportska oprema malonogometnom klubu iz Štrigove. Opremu je donirala središnjica ove udruge, a pored sportaša prigodne poklone dobili su i učenici koji su pokazali najbolje poznavanje događaja iz Domovinskog rata.

Riječ je o projektu pod nazivom "Djeca hrvatskih branitelja ulici NE, a sportskim klubovima DA“, kojim ova udruga oprema s kompletnom sportskom opremom, a djeci hrvatskih branitelja daruje nogometne lopte. Opremu je podijelila pročelnica Odjela za humanitarnu djelatnost UDVDRRH Dubravka Kutleša Herljević. Tom je prilikom kazala da je UDVDR je najveća hrvatska braniteljska udruga s više od 200.000 članova organiziranih u 540 klubova i ogranaka. Ovom i drugim akcijama žele pomoći djeci branitelja, ali i svim građanima tako da potiču zdrav način življenja.

Zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović rekao je da Međimurska županija podržava ovakve akcije jer najmlađe podsjećaju da smo slobodu krvavo stekli. S braniteljskim udrugama s međimurskog područja kvalitetno se surađuje, financijski se potpomažu predloženi projekti, aktivno se sudjeluje u obilježavanju obljetnica, a mnogo se radi i na senzibiliziranju javnosti za probleme koje u svakodnevnom životu branitelji imaju.
Udruga je uručila i knjge i slikovnice Dječjem vrtiću "Kocika" iz Štrigove.

Na svečanosti su pored zamjenika Vidovića i pročelnice Kutleša Herljević, sudjelovali i načelnik Općine Štrigova Stanko Rebernik, potpredsjednik UHDVDR za Sjevernu Hrvatsku Đuro Crkvenac, predsjednik Podružnice Međimurske županije UHDVDR Stjepan Horvat te predsjednik Ogranka Štrigova UHDVDR Branko Gregorinčić.

 

{gallery}2014_galerije/Siječanj_2014/Dragovoljci{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content