Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Matija Posavec: Međimurje je primjer po pitanju efikasnosti u provedbi novih zakona

Datum objave: 25. siječnja 2014.

zakoni nas

U petak je u zgradi Scheier u Čakovcu održan seminar u organizaciji Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurja na kojem su predstavljena nova 3 zakona: Zakon o prostornom uređenju, Zakon o gradnji i Zakon o građevinskoj inspekciji. Predavači su bili pomoćnici ministrice Anke Mrak Taritaš g. Danijel Meštrić, g. Davorin Oršanić kao i načelnik Sektora za pravne poslove Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja g. Josip Bienenfeld. Ovo je bila prilika da se razriješe eventualne nepoznanice te pitanja vezana uz danas aktualnu problematiku vezanu uz građenje i graditeljstvo uopće.

Na seminaru sudjelovao je i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je pozdravio skup te iskazao zadovoljstvo napravljenim u Međimurju po pitanju provođenja postupka legalizacije. Naš je odjel među 5 najefikasnijih u Hrvatskoj gdje je od 16.000 zaprimljenih zahtjeva riješeno njih 10-tak posto. No, za razliku od drugih krajeva Hrvatske u Međimurju se legaliziraju u velikom broju slučajeva pomoćni objekti, garaže, spremišta, a tek je manji broj onih dogradnji stambenih objekata. To je potvrda da su Međimurci oduvijek, od samog početka gradnje svojih objekata vodili brigu o legalnosti, provođenju zakona, pa i kad su nekada bili nejasni ili teški za provedbu. – napomenuo je Posavec napominjući da je sve to prepoznalo i samo Ministarstvo koje je donijelo odluku da e-dozvole s provedbom kreću upravo u Međimurskoj županiji. Međimurje nije odabrano slučajno već s razlogom jer se zna, ako se sustav može efikasno provesti u Međimurju, onda znate da je isti i u praksi zaista provediv. – zaključio je Posavec.

 

{gallery}2014_galerije/Siječanj_2014/Zakoni{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content