Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Projektom "Action for health" do bolje zdravstvene slike u Međimurju

Datum objave: 22. siječnja 2014.

zzjz nas

U srijedu je u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu održana konferencija na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati projekta "Action for health", koji za cilj ima postizanje boljeg zdravlja i podizanje kvalitete života smanjenjem nejednakosti u zdravlju pomoću programa promicanja zdravlja.

 

Riječ je o projektu kojeg od kolovoza 2012. godine, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije provodi u suradnji s područnom jedinicom Nacionalnog instituta za javno zdravlje iz slovenske Murske Sobote, a u sklopu kojeg će se izraditi Strateški plan za unapređenje zdravlja i smanjivanje nejednakosti u zdravlju u Međimurskoj županiji.

 

Međimurska županija u potpunosti podržava ovaj program, rekao je župan Matija Posavec u uvodnom dijelu konferencije i dodao da smatra izuzetno važnim što će se s jedne strane istraživanjem dobiti objektivni podaci s terena, a s druge osvijestiti stanovništvo o potrebi prevencije, posebice bolesti koje su najčešće, poput srca i krvnih žila, ali i alkoholizma. Preventivno djelovanje u zdravstvu u svakoj ozbiljnoj državi mora biti na prvom mjestu, a kod nas, na žalost preventive gotovo i nema. Problemi koje danas ima naše zdravstvo, educiranošću stanovništva o načinima čuvanja zdravlja i ponašanja u skladu sa tim saznanjima, bili bi znatno manji, rekao je Posavec.

Na radnom dijelu konferencije o samom projektu "Action for health" govorila je koordinatorica projekta asis. mag. Tajana Kranjc – Nikolić iz Nacionalnih instituta za javno zdravlje Područna jedinica Murska Sobota. Renata Kutnjak Kiš, dr. med. iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije predstavila je Strateški plan za unapređenje zdravlja i smanjivanje nejednakosti u zdravlju u Međimurskoj županiji, a Diana Uvodić – Đurić prikaz "Programa zdravog života" koji će se kroz dva i pol mjeseca provoditi u Općini Donja Dubrava.

{gallery}2014_galerije/Siječanj_2014/ZZJZ{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content