Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka ministra rada i mirovinskoga sustava povodom Dana socijalnog partnerstva 2014.

Datum objave: 22. siječnja 2014.

"Dan socijalnog partnerstva, koji se kao uspomena na početak tripartitnog dijaloga u Republici Hrvatskoj 1994. godine obilježava 21. siječnja, važan je datum u uspostavi socijalnog dijaloga te želim izraziti uvjerenje da nam je svima cilj graditi kvalitetnije industrijske odnose.
Socijalni dijalog jedan je od temelja dobre vladavine Europskom unijom. Posljednji događaji u nekim zemljama EU pokazuju nam da se do ključnih reformskih i strateških pitanja ne dolazi lako i da unatoč razvijenom socijalnom dijalogu postoji u tim trenucima visoka razina konflikta. Međutim, nema nikakve dvojbe da je za uspješno prevladavanje gospodarske krize i provedbu reformi te daljnji razvoj socijalno-tržišnog gospodarstva od ključne važnosti postojanje mehanizama i instituta koji će omogućiti postizanje suglasja Vlade i sindikata i poslodavaca. Nadam se da ćemo unatoč različitosti mišljenja socijalnih partnera nastaviti zajedničku suradnju na daljnjem razvoju i unapređenju našeg društva, kroz institucionalne oblike koje smo uspostavili.
U svoje osobno ime i u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, čestitam Vam Dan socijalnog partnerstva."
S poštovanjem,
Ministar rada i mirovinskoga sustava
prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr. med.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content