Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izgradnja "Piškornice" sufinancirat će se iz fondova Europske unije

Datum objave: 21. siječnja 2014.

Piskornica nas

U ponedjeljak je u Koprivnici održana 18. sjednica Skupštine društva "Piškornica d.o.o." Među ostalim, raspravljalo se o daljnjem koracima u uspostavljanju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Sjeverozapadne Hrvatske.

Direktor "Piškornice d.o.o." Mladen Jozinović rekao je da je zadovoljan suradnjom sa državnim institucijama koje su nadležne i uključene u razvoj i realizaciju projekta. Početkom godine, tvrtka je sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisala Ugovor o neposrednom financiranju usluga izrade projektne i studijske dokumentacije potrebne za prijavu projekta RCGO „Piškornica“ na sufinanciranje iz fondova Europske unije, davanjem kapitalne pomoći u iznosu od 279.700,00 kuna.

Prema Sporazumu o ulaganju sredstava Fonda u pripremu i provedbu projekta izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske "Piškornica" za prijavu na sufinanciranje iz sredstava EU fondova, izgradnje pretovarnih stanica i sanacije odlagališta otpada na području četiri sjeverozapadnih hrvatskih županija, sklopljenog u prosincu 2013., Skupštine društva dala je suglasnost, te je time taj Sporazum postao pravomoćan. Upravni odbor Fonda donio je Odluku o ulaganju sredstava Fonda u otkup zemljišta koje se nalazi u obuhvatu RCGO „Piškornica“ i pretovarne stanice „Zabok“, u iznosu od 3.029.595,10 kuna. Donijeta je i Odluku o ulaganju sredstava Fonda u pripremu dokumentacije za uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području sjeverozapadne Hrvatske – RCGO Piškornica radi prijave za sufinanciranje iz kohezijskog fonda Europske unije, u iznosu od 3.470.000,00 kuna. Usvojen je Financijski plan za 2014.

 

Na sjednici su pored predsjednika Nadzornog odbora Marijana Štimca i direktora Mladena Jozinovića sa suradnicima, bili i župani Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije Darko Koren i Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, v.d. pročelnice UO za poslove Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Ljiljana Malogorski, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Ivana Dukši, te načelnik Općine Koprivnički Ivanec Božidar Vrabelj u svojstvu predsjednika Skupštine društva.

{gallery}2014_galerije/Siječanj_2014/Piskornica{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content