Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U kratkom roku dvije velike investicije za bolju budućnost Međimurja

Datum objave: 20. siječnja 2014.

kanalizacija nas

Direktor komunalnog poduzeća Međimurske vode gdin Vladimir Topolnjak predao je u ponedjeljak generalnom direktoru Hrvatskih voda Ivici Plišiću aplikacijske pakete za projekte opskrbe vodom i gospodarenja otpadnim vodama na području prstena grada Čakovca.

Podsjećamo, projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec“ ukupne je procijenjene vrijednosti od 36.937.604 eura (bez PDV-a), od čega sufinanciranje od strane Europske unije iznosi 73 posto. Isti obuhvaća mrežu sustava javne odvodnje na dijelu aglomeracije koju čine grad Čakovec te općine Nedelišće, Šenkovec, Sveti Juraj na Bregu, Strahoninec i Pribislavec, a glavne komponente samog projekta su: nadogradnja postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na tercijarnu razinu pročišćavanja kapaciteta 75 tisuća ekvivalent stanovnika i izgradnja postrojenja za obradu mulja, rekonstrukcija (14,7 km) i sanacija (5 km) sustava odvodnje proširenje kanalizacijske mreže (74 km) te izgradnja 32 crpne stanice za odvodnju otpadnih voda do uređaja za pročišćavanje.

 

Na svečanoj predaji, uz čelništvo Hrvatskih voda, prisustvovali su i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, kako i načelnici općina Šenkovec Saša Horvat, Nedelišće Darko Dania, Strahoninec Franjo Lehkec, Pribislavec Višnja Ivačić te drugi visoki uzvanici.

 

Predstavnici općina i grada Čakovca ne kriju zadovoljstvo ovom kapitalnom investicijom koja bi u konačnici trebala potpomoći građevinski sektor.  Aglomeracija Čakovec, uz već potpisani ugovor s INA-om prošli tjedan, obilježit će  2014. i 2015. godinu te osigurati izuzetno kvalitetne investicije na području Međimurske županije.

 

"Izuzetno sam zadovoljan vijestima iz Zagreba i nadam se da će se naš, međimurski građevinski sektor ujediniti te dati najpovoljniju ponudu i raditi na području naše županije. Prošli tjedan ugovor s INA-om zajedno s ovim danas je ukupne vrijednosti od 641 milijuna kuna i mogu slobodno reći da se investicije u Međimurje vraćaju na velika vrata" – izjavio je župan Međimurske županije Matija Posavec nakon što je upoznat s današnjim događanjima u Zagrebu.

Pokretanje postupka javne nabave za izvođenje radova i usluge nadzora očekuje se u ožujku, a početak radova po završenom postupku sukladno zakonskim regulativama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content