Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Za dugi život treba mirno živeti, ne se srditi i svaditi...

Datum objave: 19. siječnja 2014.

Marija Topolnjak nas

Najstarija Međimurka, Marija Topolnjak, u nedjelju je u restoranu Kneja u Malom Mihaljevcu, u društvu obitelji proslavila svoj 103. rođendan.

 

Ova, unatoč poznim godinama, još uvijek vitalna i vedra starica, prisjetila se svoje mladosti u svojem rodnom Dunjkovcu, gdje je odrastala u mnogobrojnoj obitelji s još četvero braće i sestara. Bilo je teških, ali i lijepih trenutaka, povjerila nam se baka Marija, te dodala da je jedna od tajni njezine dugovječnosti vedar duh, životna upornost i zadovoljstvo s onim malim životnim stvarima. U životu uvijek treba više dati, a ne očekivati previše natrag, ponosno je napomenula.

 

Ali ipak jedno je uvijek posebno njegovala, a to je njena obitelj. Danas su joj najveća radost njezinih 16 unuka, 18 praunuka i dvogodišnja prapraunučica.

 

Iznenađenje rođendanske proslave bake Marije bio je međimurski župan Matija Posavec, koji je na proslavu stigao s velikim buketom cvijeća, zaželjevši svojoj najstarijoj žiteljki još puno rođendana.

 

Vesela baka Marija svima je na kraju poručila: "Za dugi život treba mirno živeti, ne se srditi i svaditi."

 

{gallery}2014_galerije/Siječanj_2014/Topolnjak{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content