Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predstavljeni pročelnici Upravnih odjela Međimurske županije

Datum objave: 3. siječnja 2014.

procelnici nas

U listopadu prošle godine Međimurska županija raspisala je natječaj za pročelnike Upravnih odjela. Nakon provedenoga natječajnog postupka, novi pročelnici prvog radnog dana 2014. godine stupili su na nove dužnosti.

Kako je na konferenciji za novinare održanoj u petak u županijskoj Maloj vijećnici kazao župan Međimurske županije Matija Posavec, odmah po osvajanu vlasti i preuzimanja mandata, krenulo se s racionalizacijom poslovanja, među kojima je i smanjivanje broja Upravnih odjela sa devet na pet. Županija je preuzeta sa 56 zaposlenika, troje ih je u međuvremenu otišlo, tako da sa dva nova pročelnika, trenutno u Županiji radi 55 osoba.

 

Novi pročelnik UO za poslove župana MŽ je Alen Kajmović, magistar pedagogije i sociologije iz Šenkovca, koji je dosad bio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Šenkovec. Društvene djelatnosti vodit će Branko Sušec, profesor tjelesne i zdravstvene kulture iz Orehovice, koji na novo radno mjesto dolazi s pozicije ravnatelja Osnovne škole Orehovica. Pročelnica UO za gospodarske djelatnosti je mr. sc. Vesna Haluga, koja je u proteklom razdoblju bila pročelnica UO za gospodarstvo, promet i europske integracije, a koji zajedno s bivšim UO za poljoprivredu i turizam čini novi Upravni odjel.

 

Novi stari pročelnik je i Stjepan Baranašić, dipl. ing. građevine iz Palovca koji je pročelnik UO za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša. I na kraju, Upravni odjel za poslove Skupštine i opće poslove i dalje će voditi Doris Srnec, dipl. iur. iz Čakovca.

 

Župan Posavec je naglasio da od novoimenovanih pročelnika očekuje maksimalni angažman i inicijativu, a najavio je i neke novosti, ponajprije jasniji i točniji rad prema javnosti te redovne konferencije za novinare. Novinarima su se sa svojim viđenjima rada i planovima predstavili i sami pročelnici.

 

Inače, natječaj je tijekom studenog i listopada provelo povjerenstvo u čijem su sastavu bili zamjenik župana Zoran Vidović kao predsjednik te zamjenica župana Sandra Herman i Đurđa Varga kao članovi. Provedeno je pismeno testiranje te intervju na koji su mogli pristupiti samo oni koji su na pismenom testiranju riješili barem 50 posto pitanja. Na pet pročelničkih mjesta javilo se ukupno sedam kandidata, a šestorica su pristupila testiranju.

Da podsjetimo, u srpnju prošle godine Upravnom odjelu za poslove župana pripojen UO za proračun i javnu nabavu. Bivši UO za obrazovanje, kulturi i sport te UO za zdravstvo, socijalnu skrb i nacionalne manjine, spojeni su u UO za društvene djelatnosti, dok su bivši UO za gospodarstvo, promet i europske integracije i UO za poljoprivredu i turizam objedinjeni u novi UO za gospodarske djelatnosti. Prostornom uređenju i gradnji dodana je zaštita okoliša i komunalno gospodarstvo, dok je UO za poslove Skupštine i opće poslove ostao nepromijenjen. Do kraja prošle godine Upravne odjele vodili su privremeni pročelnici.

 

{gallery}2014_galerije/Siječanj_2014/Procelnici{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content