Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

EBRD osniva regionalni fond vrijedan 40 milijuna eura

Datum objave: 30. prosinca 2013.

EBRD

EBRD će pomagati tvrtkama koje su tek pokrenute da razviju svoje ideje za koje banke, zbog nedostatka boniteta, nemaju sluha.

 

Podatkovni centar Jastrebarsko dobio je direktni kredit od EBRD-a u iznosu od dva milijuna eura kojim će financirati proširenje kapaciteta.

Riječ je o vrlo povoljnim sredstvima s počekom od godinu dana, a koliko je teško kredit dobiti, dokazuje i činjenica da se EBRD na direktno financiranje odlučuje tek dva ili tri puta na godinu. Proces dobivanja kredita nije jednostavan. EBRD se prije odobravanja sredstava osigurava provođenjem dubinskog snimanja tvrtke pa cijela procedura može trajati i godinu dana. Ipak, povoljna sredstva i podrška u znanju privlačni su za svakog poduzetnika početnika.

Uz to EBRD u regiji osniva i tzv. venture capital fond vrijedan 40 milijuna eura koji će služiti upravo tvrtkama koje su tek pokrenute da bi razvile svoje ideje za koje banke, zbog nedostatka boniteta, nemaju sluha. Takav fond nedostaje na domaćem tržištu kako bi se premostio jaz između financiranja u razdoblju nakon osnivanja tvrtke i njezina razvoja u tvrtku sa stabilnim prihodima. Priča o centru iz Jastrebarskog pozitivan je primjer kako se uz pomoć dobrih informacija može i bez novca i tradicionalnog načina financiranja razviti poslovna ideja.

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: http://www.ebrd.com/pages/homepage.shtml

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content