Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Poziv na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+

Datum objave: 27. prosinca 2013.

Erasmus

Od 1. siječnja 2014. službeno počinje provedba novog programa Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta – programa Erasmus+.

Europska komisija otvorila je mogućnost financiranja projektnih prijedloga bilo koje javne ili privatne ustanove, organizacije i tijela aktivnih u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u 34 zemlje članice programa Erasmus+. Dodatno, skupine mladih aktivne u području mladih, a koje ne djeluju u okviru pojedine organizacije mladih, također se mogu prijaviti za mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

Program Erasmus+ obuhvaća sve sadašnje programe EU-a namijenjene obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, uključujući Program za cjeloživotno učenje (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), program Mladi na djelu te pet programa međunarodne suradnje (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i program suradnje s industrijaliziranim zemljama). Prvi je put uključena i potpora sportu.

Erasmus+ sastoji se od 5 ključnih aktivnosti:
• Mobilnost u svrhu učenja za pojedince
• Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
• Potpora reformi politika
• Aktivnosti Jean Monnet
• Sport

U svrhu informiranja zainteresiranih ustanova i organizacija Agencija za mobilnost i programe EU organizira Erasmus+ tjedan od 20. do 24. siječnja 2014., koji se sastoji od pet info dana za prijavitelje. Svaki info dan odnosi se na jedno od pet glavnih područja programa.

Više informacija, kao i rokove za prijavu projektnih prijedloga po pojedinim kategorijama možete pronaći na stanicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Tekst : Agencija za mobilnost i programe EU
Foto: Facebook stranica programa Erasmus+

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content