Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objavljen natječaj za male i srednje poduzetnike financiran sredstvima iz strukturnih fondova EU

Datum objave: 27. prosinca 2013.

Minpo1

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je prvi javni poziv na dostavu projektnih prijedloga po shemi dodjele bespovratnih potpora „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“, u sklopu Operativnog programa “Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“ Prioritete osi 2 – Mjere 2.1. Razvoj poslovne klime i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva (MSP) koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

Navedena shema je namijenjena malim i srednjim poduzetnicima u Republici Hrvatskoj, a financirat će dvije vrste projekata i to „Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“ te „Jačanje konkurentnosti turizma“.

Ciljevi poziva za Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva su:
• povećanje ekonomske aktivnosti primjenom sveobuhvatnog pristupa strateškim potrebama MSP-a kroz projekte čiji je cilj poboljšati tehnološku strukturu poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja, te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća.

Ciljevi poziva za Jačanje konkurentnosti turizma su:
• doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora. Financijska podrška će biti pružena malim i srednjim poduzećima koji ulažu u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela kao i u razvoj dodatne turističke ponude te jačanje komercijalne vrijednosti prirodnih i kulturnih resursa, a u skladu s održivošću i ekološkim standardima određenima nacionalnim strategijama.

Minimalan iznos potpore iznosi 3.800.000 kn, a maksimalan iznos 26.000.000 kn bespovratnih sredstava prema prihvatljivim troškovima. Najviši postotak razine intenziteta potpore za srednja poduzeća iznosi 50% prihvatljivih troškova, a za mala poduzeća 60% prihvatljivih troškova. Jedan prijavitelj može prijaviti više projekata no potpora se može dodijeliti samo za 1 projekt.

 

Sve projekte potrebno je završiti do 31. srpnja 2016. godine.

Informativna radionica o natječaju i natječajnoj proceduri održat će se u Zagrebu, u Ministarstvu poduzetništva i obrta, 14. siječnja 2014. godine.

Rok za podnošenje projektnih prijava je 21. veljače 2014. godine.

Program, sažetak poziva, upute za prijavitelje i svi obrasci za podnošenje projektnih prijava, dostupni su na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta.

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content