Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana Svečana sjednica Skupštine Međimurske županije

Datum objave: 23. prosinca 2013.

svecana nas

U ponedjeljak je u Scheierovoj dvorani u Čakovcu održana Svečana sjednica Skupštine Međimurske županije. Brojni uzvanici iz političkog, gospodarskog i kulturnog života županije svojim prisustvom uveličali su ovo tradicionalno županijsko okupljanje povodom kraja kalendarske godine.

Vrijeme koje dolazi, pred nas će donijeti teme važne za daljnji razvoj našeg Međimurja, rekao je među ostalim, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak. "Želja mi je da na onim istinski ključnim za budućnost, u drugi plan stavimo stranačke i ostale razlike te odluke donesemo konsenzusom. Uostalom, naši građani od nas i to očekuju. Također, kao svojevrsni međimurski parlament ne smijemo zanemarivati i probleme koji zbog krize pogađaju naše građane. Tu prije svega mislim na rastuću nezaposlenost i manjak radnih mjesta.", naglasio je Novak.

 

Župan Međimurske županije Matija Posavec kazao je da je pred nama je vrijeme kada moramo riješiti dugove, kada moramo biti racionalni i štedljivi. Jednako tako, pred nama je vrijeme koje Međimurju može i siguran sam da hoće donijeti iznimno mnogo.

"Danas je Međimurje na prekretnici u svakom smislu te riječi. Jer s jedne strane imamo veliki broj nezaposlenih, još uvijek nedovoljno dobre gospodarske rezultate, barem ne kakve bi htjeli, još uvijek smo sa među najnižim prosjekom plaće u Hrvatskoj. Ali vrijeme nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju pokazuje kako naši izvozno orijentirani poduzetnici dobivaju više poslova, kako se potpisuju dugoročni ugovori koji donose barem minimalnu stabilnost tekstilnoj industriji, kako će predviđena ulaganja u Međimurje biti veća nego ranijih godina, kako su investicije u cestogradnji i vodnoj infrastrukturi u međimurskim tvrtkama."

"U narednom razdoblju, posebice u 2014. godini čeka nas puno rada, odricanja i odgovornosti. Iduća godina neće biti laka. Ali vjerujem da ćemo naći odgovore na mnoga pitanja koja nas muče. Odgovore na snažnije poticanje poduzetništva, posebno domaćih i stranih ulaganja, očuvanje socijalne sigurnosti građana, vrednovanje rada i znanja, više pravednosti i vjere u sustav, više socijalne osjetljivosti i ravnopravnosti. I zato ćemo biti odlučni, katkada i radikalno, kako bi bili uspješnije društvo, kako bi građani vjerovali u nas, vjerovali u politiku, i kako bi živjeli istinske ljudske vrijednosti.", rekao je, među ostalim župan Posavec.

U umjetničkom dijelu programa nastupili su polaznici čakovečke Osnovne umjetničke škole "Miroslav Magdalenić" i ženska vokalna skupina Pjevačkog zbora "Josip Štolcer Slavenski" iz Čakovca.

 

{gallery}2013galerije/Sijecanj_2014/Nova{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content