Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren Dom za starije i nemoćne osobe "Novinščak" u Čakovcu

Datum objave: 22. prosinca 2013.

Dom nas

Od ovog vikenda Čakovec i Međimurje bogatiji za novi, moderni dom za osobe treće životne dobi. Naime, prigodnom svečanošću, u subotu je u Čakovcu otvoren Dom za starije i nemoćne osobe "Novinščak", koji usluge smještaja visokog standarda nudi za 178 potencijalnih korisnika.

 

Ovo je prvi veći dom ovog tipa koji se u Čakovcu i Međimurskoj županiji izgradio nakon 80-tih godina, kad je izgrađena Depadansa u Čakovcu. U 82 sobe koliko ih ukupno ima novi dom, nudi se smještaj za pokretne i slabije pokretne, u Domu je osigurana zdravstvena i socijalna skrb, psihosocijalna rehabilitacija. Dom pruža i usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka.

 

Dom je rezultat investiranja obitelji Novinščak, poznatih međimurskih gospodarstvenika, čija tvrtka "Promming" spada među uspješne izvoznike. Dom je izgrađen u roku od dvije godine, u izgradnju i opremanje uloženo je isključivo 40 milijuna kuna vlastitih sredstava.

Na svečanosti otvaranja župan Međimurske županije Matija Posavec, čestitao je Mihalju Novinščaku na ovom poduzetničkom poduhvatu, jer osim što predstavlja novu ponudu za Čakovec i Međimurje, u Domu će kad bude u potpunosti popunjen, raditi 60 djelatnika.

Zanimljivo je da je uz Dom napravljena automatizirana kotlovnica na drvenu sjećku. Već sada su primjetne uštede u odnosu na plinsko grijanje, tako da Dom i na ovome području obnovljivih izvora predstavlja novost u Međimurju.

 

Osim brojnih prijatelja obitelji Novinščak na svečanosti su bili i predstavnici gospodarskog i političkog života Međimurja. Dom je uz Mihalja Novinščaka i članove obitelji otvorio i župan Matija Posavec i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Jurica Horvat.

 

Novu je ustanovu pokazala direktorica Doma Kristina Koblučarić.

 

{gallery}2013galerije/Prosinac_2013/Dom{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content