Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objavljeni rezultati 3. poziva IPA prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska

Datum objave: 19. prosinca 2013.

SLO HR

Objavljeni su rezultati 3. poziva na dostavu prijedloga projekata u sklopu fonda pretpristupne pomoći IPA prekogranična suradnja Slovenija-Hrvatska koji je raspisan još u veljači 2012. godine.

 

Odobreno je 39 projekata koji će biti sufinancirani iz fonda pretpristupne pomoći (IPA). Sredstva su bila indikativno razdijeljena na dva programska prioriteta, točnije:
•    ekonomski i društveni razvoj: 5.408.973 eura,
•    održivo upravljanje prirodnim resursima: 5.408.973 eura.

Zaprimljeno je bilo 228 prijava što govori o izuzetnom interesu za sudjelovanje u projektima prekogranične suradnje. Najveći dio zaprimljenih prijava odnosi se na razvoj poduzetništva, društvenu integraciju te zaštitu okoliša.

Među odabranim projektima nalaze se i projekti prijavitelja iz Međimurske županije i to po dva projekta Međimurske energetske agencije – MENEA i Razvojne agencije Grada Čakovca – ČakRa te projekti Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, Grada Preloga, Autonomnog centra – ACT, Muzeja Međimurja Čakovec i Međimurskih voda.

 

Potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata koji su bili odobreni u okviru 3. poziva na dostavu prijedloga projekata predviđeno je za ožujak 2014.

Popis svih odobrenih projekata možete pronaći na stranicama pretpristupnog fonda IPA prekogranična suradnja Slovenija-Hrvatska.

 

Tekst i foto: www.si-hr.eu

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content