Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

GSV podržao prijedlog Proračuna za 2014. godinu

Datum objave: 18. prosinca 2013.

gsv nas

Gospodarsko-socijalno vijeće u Međimurskoj županiji u utorak je održalo svoju 70. sjednicu na kojoj se, među ostalim raspravljalo o prijedlogu Proračunu Međimurske županije za 2014. godinu i Programu rada za 2014. godinu.

 

Obrazlažući Proračun, župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo da je on realan i razvojan. Kroz raspravu u kojoj su sudjelovali predstavnici sva tri socijalna partnera ponovno je ukazano je na vrlo tešku situaciju u gospodarstvu. Ona za posljedicu ima nemogućnost donošenja razvojnih proračuna kako Međimurske županije, tako i jedinica lokalne samouprave. Proračun Međimurske županije je racionalan i štedljiv, ali i razvojan jer se u njemu veća potpora daje gospodarstvu kroz marketinške aktivnosti i pomoći obrtnicima i gospodarstvenicima.

 

Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća podržavali su Proračun Međimurske županije te pozvali dužnosnike u županiji, ali i općinama i gradovima da dodatnim angažmanom i štednjom pridonesu poboljšanju stanja u gospodarstvu kako bi se zaustavila svakim danom sve veća nezaposlenost te pad životnog standarda, a korisnike Proračuna na racionalno trošenje sredstava.

 

I ovaj put jer istaknuta važnost decentralizacije jer općine, gradovi i županije sve teže financiraju obveze koje su svakim danom sve veće.

 

Nadalje, donijet je i Program rada za 2014. godinu kojim su obuhvaćena sva značajna pitanja iz djelokruga rada Gospodarsko-socijalnog vijeća .

O kretanjima na tržištu rada u Međimurskoj županiji govorio je Vladimir Zebec predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Čakovec . Istaknuo je da broj nezaposlenih stagnira, te da je u 11. mjesecu zaposleno 392 radnika, najviše njih na određeno vrijeme. Podatak koji zabrinjava je broj zaposlenih u Međimurskoj županiji koji iz mjeseca u mjesec polako pada tako da je krajem šestog mjeseca bilo zaposleno 38.638 osoba.

{gallery}2013galerije/Prosinac_2013/GSV{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content