Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najava natječaja „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“

Datum objave: 17. prosinca 2013.

Minpo1

Ministarstvo poduzetništva i obrta najavilo je Javni poziv na dostavu projektnih prijava za shemu dodjele bespovratnih sredstava „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“ u sklopu Operativnog programa “Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“ koji je usmjeren ka poboljšanju konkurentnosti u Hrvatskoj, kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini, a financira se iz  Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

Potpore su namijenjene malim i srednjim poduzetnicima u Republici Hrvatskoj, a obuhvaćaju dvije vrste područja koja će se financirati, odnosno, dvije grupe potpora:

   Grupa 1. Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva

   Grupa 2. Jačanje konkurentnosti turizma

Ukupan iznos sredstava za financiranje obje grupe je 255.714.160,00kn pri čemu je minimalan iznos potpore 3.800.000kn, a maksimalan iznos 26.000.000kn sufinanciranja bespovratnih sredstava prema prihvatljivim troškovima.
 
Dodjelom bespovratnih sredstava pružit će se potpora razvoju konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva kroz pomaganje održivog razvoja proizvodnje, jačanje malog i srednjeg poduzetništva i sposobnosti poduzeća da se natječu na međunarodnim tržištima, povećavajući na taj način regionalnu konkurentnost i brži gospodarski rast. Program dodjele bespovratnih sredstava također će doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora.

Raspisivanje Javnog poziva na dostavu projektnih prijava očekuje se tijekom mjeseca prosinca 2013. godine nakon što Europska komisija odobri, a Vlada Republike Hrvatske usvoji produljenu Kartu regionalnih potpora kojom se utvrđuju područja na kojima se mogu dodjeljivati državne potpore te njihov maksimalni intenzitet.

Uz najavu MINPO objavljuje i sažetak Javnog poziva, prihvatljive prijavitelje, prihvatljive aktivnosti i neprihvatljive projekte, kako bi se izašlo ususret zainteresiranim poduzetnicima i što prije ih informiralo o budućim uvjetima propisanima Javnim pozivom na dostavu projektnih prijava te im tako pravovremenim podacima pomoglo u pripremi projektnih prijava.

 

Navedene uvjete možete pronaći na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta.

 

 

Tekst i foto: Ministarstvo poduzetništva i obrta

 

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content