Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana radionica „ Ljudska prava - Svi smo mi različiti, ali zaslužujemo jednaka prava“

Datum objave: 13. prosinca 2013.

ljudska nas

Obiteljski centar Međimurske županije u suradnji sa Koordinacijom za ljudska prava Međimurske županije i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Međimurske županije, u utorak je u Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec, kroz predavanje i radionicu na temu „Ljudska prava – Svi smo mi različiti, ali zaslužujemo jednaka prava“, obilježio Međunarodni dan ljudskih prava.

Djeci je kroz kratko predavanje predočeno značenje Opće deklaracije o ljudskim pravima kroz koju je po prvi put u priznato pravo svih ljudi na „ život, slobodu i sigurnost bez ikakvih razlika“. Prije svega važno je djeci na njima prihvatljiv način približiti takvu tematiku, kako bi ista mogla steći osnovna znanja o tome koja su ljudska prava, kako ih ostvariti te kako svojim ponašanje ne kršiti prava drugih. Nadalje, djeca su upoznata s osnovnim karakteristikama ljudskih prava, vrstama i to da je uživanje prava nužno povezano s odgovornošću da svaki pojedinac prizna ista prava i drugima.

Radionica je imala za cilj da se kod učenika razvije empatija i tolerancija prema diskriminiranim pojedincima. Kroz razne vježbe, glumu i razgovor, učenici su poticani na suosjećanje. Djeca su bili motivirana, spremna na suradnju i aktivna te su kroz igru i glumu naučili važne socijalne vještine tolerancije i prihvaćanja različitosti.

Radionici je nazočila i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

{gallery}2013galerije/Prosinac_2013/Ljudska{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content