Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

General Ante Gotovina u Čakovcu

Datum objave: 13. prosinca 2013.

gotovina nas

U organizaciji Zrinske garde Čakovec u petak je u Čakovcu boravio general pukovnik Ante Gotovina. Proslavljeni vojskovođa primljen je u počasno članstvo ove udruge, a na ulicama Čakovca dočealo ga je mnoštvo građana.

Zajedno sa dužnosnicima Međimurske županije, Grada Čakovca i Zrinske garde Čakovec najprije je zapalio svijeće podno spomenika poginulim i nestalim braniteljima iz Međimurske županije.

 

Nakon toga uputio se u Katolički dom gdje je održava svečanost primanja u počasno članstvo. Kako je u pozdravnom govoru kazao župan Međimurske županije Matija Posavec, izuzetna nam je čast što je među nama zapovjednik koji se zaslužan za mnoge pobjede u posljednjem ratu. Upravo Međimurje najbolje živi njegove riječi, koje je izrekao nakon oslobađajuće presude, da se treba okrenuti budućnosti i raditi za boljitak svih. Mi smo i županija Zrinskih, još jednih hrvatskih junaka na koje se sjećanje aktivno njeguje, što je dokaz da se slavne osobe iz naše povijesti ne zaboravljaju, rekao je župan Posavec.

 

Nakon devet stoljeća u obrambenom Domovinskom ratu našoj je generaciji pripala čast oživotvorenja demokratske države kojoj su naši preci kroz povijest težili. Na nama je i obveza generacijama koje rastu prenijeti povijesna znanja o tom dugom putu, o temeljima koji su pretpostavka slobode koju danas živimo., rekao je Gotovina zahvaljujući se na priznanju koje je dobio primanjem u počasno članstvo.

 

{gallery}2013galerije/Prosinac_2013/Gotovina{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content