Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objavljeni prvi natječaji u sklopu programa Kreativna Europa

Datum objave: 12. prosinca 2013.

Kreativna EuropaEuropska komisija objavila je prvi poziv na podnošenje prijedloga za potprograme Kultura i MEDIA u sklopu programa Kreativna Europa.


U potprogramu KULTURA prijedlozi se mogu podnijeti za programe: Europski projekti suradnje, Projekti europske platforme, Projekti europskih mreža i Projekti književnog prevođenja.

Prioriteti potprograma Kultura su jačanje sposobnosti transnacionalnog i međunarodnog djelovanja kulturnih i kreativnih sektora te promicanje transnacionalnog kretanja i mobilnosti. Da bi se proveli prioriteti utvrđeni Uredbom, potprogramom Kultura posebno se pruža potpora za:
•    transnacionalne projekte suradnje koji okupljaju kulturne i kreativne organizacije iz različitih zemalja radi provođenja sektorskih ili međusektorskih aktivnosti;
•    aktivnosti europskih mreža kulturnih i kreativnih organizacija iz različitih zemalja;
•    aktivnosti organizacija europskog usmjerenja koje podupiru razvijanje mladih talenata i potiču transnacionalnu mobilnost kulturnih i kreativnih aktera te kruženje djela, uz potencijal da se ostvari širok utjecaj na kulturne i kreativne sektore i postignu trajni učinci;
•    književno prevođenje i daljnja promidžba prevedenih djela. 

Više informacija o podnošenju prijedloga u sklopu potprograma Kultura možete pronaći na stanicama programa Kreativna Europa. 

U potprogramu MEDIA otvoreno je četiri natječaja te se očekuje otvaranje njih još osam. Trenutno su otvoreni: Potpora za pojedinačne projekte i skupine projekata, Potpora za razvoj televizijskog programa i europskih audiovizualnih djela, Potpora za transnacionalnu distribuciju europskih filmova i Potpora za festivale.

Potprogram MEDIA pruža financijsku podršku filmskoj i audiovizualnoj industriji u razvoju, distribuciji i promociji svoga rada. Tako se pomaže da se pokrenu projekti s europskom dimenzijom i njeguju nove tehnologije, što omogućuje europskim filmovima i audiovizualnim djelima da pronađu tržišta izvan nacionalnih i  europskih granica.

Više informacija o podnošenju prijedloga u sklopu potprograma MEDIA možete pronaći na stanicama programa Kreativna Europa.

 

 

Tekst: Europska komisija - Kreativna Europa

 Foto: Creative Europe_facebook

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content