Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Humanitarnom akcijom Međimurske županije "I tvoje malo nekom puno znači" prikupljeno 2,4 tone hrane

Datum objave: 12. prosinca 2013.

KAT01

Međimurska županija je provela humanitarnu akciju prikupljanja namirnica za potrebite pojedince i obitelji pod nazivom „I tvoje malo nekom puno znači“ u razdoblju od 2. – 6. prosinca 2013. godine. U prostorima zgrade Međimurske županije bili su organizirani centri za prikupljanje te su djelatnici, u okviru svojih mogućnosti, donirali neku od trajnih namirnica (brašno, šećer, sol, rižu, trajno mlijeko, ulje, dječju hranu, tjesteninu, konzerve...).

 

Namirnice su se sakupljale i po školama. Akciji se priključilo 13 osnovnih škola: I. OŠ Čakovec, II. OŠ Čakovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Belica, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Gornji Mihaljevec, OŠ Kotoriba, OŠ Mala Subotica, OŠ Mursko Središće, OŠ Selnica, OŠ Strahoninec, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Šenkovec i 4 srednje škole: Gimnazija Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Srednja škola Čakovec i Tehnička škola Čakovec.

 

Međimurska županija se zahvaljuje svim školama koje su sudjelovale u akciji, Udruzi žena „Brest“ iz Podbresta koje su se također odazvale na naš poziv i donirale veću količinu hrane, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Čakovec koja se pobrinula za prijevoz prikupljenih namirnica te „distributivnim centrima“ koji će osigurati da ta hrana dođe u prave ruke  (Caritasovi centri Čakovec i Sv. Martin na Muri, te Udruga umirovljenika Čakovec) kao i volonterima i svima ostalima koji su dali svoj doprinos ovoj akciji.

Ova akcija dokaz je da naši sugrađani, i sami pogođeni gospodarskom krizom, imaju veliko srce i rado pomažu onima kojima je to najpotrebnije. Sigurni smo da ćemo uz ovakve rezultate svi zajedno nadolazeće božićne blagdane dočekati u sretnijem ozračju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content