Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Započeo rad novog sastava Mješovitog odbora za suradnju Međimurske županije s pomurskim Hrvatima

Datum objave: 11. prosinca 2013.

POH02

Na prvoj sjednici Mješovitog odbora za suradnju Međimurske županije s pomurskim Hrvatima u velikoj vijećnici Međimurske županije u Čakovcu 7. studenog 2013., konstituiran je Odbor u novom sazivu.

Na početku sjednice, nazočnima se obratio zamjenik župana Zoran Vidović, koji je ukratko analizirao dosadašnji rad ovog tijela. Rekao je kako je Međimurska županija osnivanjem Odbora 1997. htjela naglasiti potrebu povezivanja Međimurja i pomurskih Hrvata tj. Hrvata koji žive u pograničnim područjima. Svojim djelovanjem Odbor je nastojao ojačati kulturnu, sportsku i turističku suradnju, a temeljem svog aktivnog djelovanja, 2007. se  sastav proširuje i na Općinu Lendava. Budući da je želja Županije daljnje intenziviranje suradnje kako bi se postigla što djelotvornija prekogranična suradnja, ponuđena je mogućnost uključenja u rad Odbora i ostalim općinama te se sastavu Odbora priključuje Općina Gornji Mihaljevec. Poželjevši uspjeh novom predsjedniku Marijanu Vargi u budućem radu Odbora izrazio je nadu da će novi predsjednik Odbora ponoviti podjednaku učinkovitost i entuzijazam koji je pokazao i za vrijeme prošlog predsjedanja.

Novi predsjednik Marijan Varga je rekao da je Odbor uvijek nastojao rješavati konkretne probleme, te da je u svome radu bio jedan od aktivnijih tijela Županije. Predstavivši dosadašnje provedene aktivnosti i projekte osvrnuo se i na budući rad Odbora. Jedan od prvih zadataka biti će izrada godišnjeg biltena u kojem će se predstaviti mjesta čiji su predstavnici uključeni u Odbor kao i kalendar kulturnih i drugih važnijih događaja. Osvrnuvši se samokritički i na manji broj projekta na zadnjem natječaju u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska Hrvatska 2007. - 2013., članovi su se složili da se i kroz ovaj Odbor mora više učinit i lobirati pri višim instancama posebno za projekte koje su i od nacionalne važnosti. Svjesni aktualne situacije, svi članovi su se odrekli svojih naknada koje će se prenamijeniti za sufinanciranje određenih manifestacija i aktivnosti i time smanjiti troškove.   

 

Nakon sjednice, članovi su posjetili Muzej Međimurja Čakovec i postavljenu izložbu Međimurje u Domovinskom ratu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content