Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana druga sjednica Mješovitog odbora za suradnju Međimurske županije s pomurskim Hrvatima

Datum objave: 11. prosinca 2013.

IMG 5690

5. prosinca 2013. u prostorijama Doma sela u Murakereszturu održana je 2. sjednica Mješovitog odbora za suradnju Međimurske županije s pomurskim Hrvatima.

Na početku sjednice, nazočnima se obratila predsjednica Hrvatske samouprave Murakeresztur Anica Kovač Kovago te načelnik Općine Murakeresztur, Pavlicz Lajos József koji su pozdravili nazočne i ukratko predstavili općinu te izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem i suradnjom u Mješovitom odboru.

Sjednica je održana pod predsjedanjem Marijana Varge koji je članove informirao o planiranim aktivnostima Odbora te o zamolbama mađarskih Hrvata koje se uglavnom odnose na potrebe za profesorima hrvatskog jezika te voditeljima kulturno-umjetničkih udruga. Raspravljalo se i o aktivnijoj suradnji članova u planiranju manifestacija i pružanju međusobne potpore pri održavanju istih. Upravo je zbog toga jedan o prvih projekta Odbora izrada novog Biltena za 2014. godinu koji će biti pripremljen i objavljen početkom godine. Bilten će informativno predstaviti sva mjesta uključena u rad Odbora kao i kalendar kulturnih i sportskih događaja.

Nastojeći ekonomizirati rad Odbora radi efikasnijeg funkcioniranja, na dnevnom redu se našao i prijedlog uvođenja članarina. Naime iako su se članovi već na prvoj sjednici odrekli naknada, u pokušaju pronalaženja dodatnih izvora financiranja predloženo je i uvođenje godišnje članarine za naselja, općine i gradove čiji su predstavnici članovi Odbora, o čemu će biti još rasprave na sljedećim sjednicama nakon što se o prijedlogu očituju svi članovi Odbora.

Podržan je prijedlog Anice Kovač Kovago o posjetu Ministarstvu vanjskih i europskih poslova radi aktualiziranja projekta izgradnje mosta i graničnog prijelaza Murakeresztur-Kotoriba na rijeci Muri za cestovni promet.

Nakon sjednice članovi Odbora posjetili su Osnovnu školu i crkvu u Murakereszturu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content