Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Utjecaj artritisa encefalitisa koza na konkurentnost proizvodnje kozjeg mlijeka

Datum objave: 3. prosinca 2013.

kozari nas

Prošlog četvrtka u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je prezentacija projekta pod nazivom Utjecaj artritisa encefalitisa koza na konkurentnost proizvodnje kozjeg mlijeka.

 

Prezentirani su rezultati projekta koje je provodio Agronomski fakultet iz Zagrebu u suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom komorom i Međimurskom županijom. Financiralo ga je Vijeće za istraživanje u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede. Izneseni su dosadašnji rezultati istraživanja o prisutnosti bolesti na farmama koza u Međimurskoj i Varaždnskoj županiji, načinima iskorjenjivanja i mogućnostima financiranja programa iskorjenjivanja bolesti.

Predavanje je zainteresiranim proizvođačima održao doc.dr.sc. Antun Kostelić. Osim predstavljanja rezultata projekta, na predavanju se govorilo i o hranidbi jaradi mliječnom zamjenom i tehnologiji proizvodnje mliječne zamjene.

 

Zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović rekao je da Međimurska županija potiče poljoprivrednu proizvodnju te da podržava sustavno praćenje rezultata uzgoja kao i uvađanje novih metoda na međimurska poljoprivredna gospodarstva. Samo stalnim ulaganjem i praćenjem tehnologija, naša proizvodnja može biti konkurentna i zdrava, naglasio je zamjenik Vidović.

 

{gallery}2013galerije/Prosinac_2013/Kozari{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content